Vacsoracsata és Banánnal töltött csirkemell

Kedden este ellenőriztem a blogomat, hogy megvan-e még és feltűnt, hogy milyen sokan vannak nálam egyszerre. Valljuk be, ez azért nem annyira megszokott dolog nálam :).
Ráadásul majdnem mindenki a banánnal töltött csirkemell receptjét nézi.

Alapvetően kíváncsi természetű vagyok, szeretek utánanézni az ilyen érdekes vagy furcsa dolgoknak. Két tippem volt, vagy valaki olyan csinálta meg és hivatkozott rám, aki nagy látogatottságú vagy volt megint a TV-ben valamilyen Vacsoracsata szerű műsor.

A második tippem jött be, kedd este Keresztes Ildikó készített banánnal töltött csirkemellet a műsorban. A műsort nem láttam, a kép alapján nem pont olyan étel készült mint az enyém, de a szerkesztőt vagy nem tudom kit ez az apróság egyáltalán nem zavart és a műsor honlapjára egy az egyben bemásolta az én receptemet. Illetve majdnem, mert kihagyta belőle azt, hogy én kukoricát is tettem bele.

Ami zavar ebben a dologban az az, hogy arra sem veszik a fáradságot, hogy kicsit átfogalmazva, a saját szavaikkal írják le a receptet illetve az, hogy a saját nézőiket is semmibe veszik azzal, hogy nem a TV-ben látott étel elkészítését teszik ki a honlapra, hanem egyszerűen rákeresnek a google-val valami hasonlóra, bemásolják, hogy tessék itt van nektek, legyetek vele boldogok.

az én receptem


a Vacsoracsata honlapja


Írok azért nekik is egy emailt, de nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy válaszolni fognak rá.

Uff, én szóltam.

Megjegyzések

Raindrop üzenete…
Több blogostól loptak már el így receptet, legutóbb Macitól, aki szintén írt nekik jobb-balra, de kimoderálták a fórumról is.
Most az közhely, hogy nézzük a jó oldalát... sokan látogattak el hozzád, többen értékelik a receptjeidet. Mégis baromi bosszantó, és elmehetnek a sóhivatalba!

Uff, én is szóltam!
ex-Hobbiszakács üzenete…
"arra sem veszik a fáradságot, hogy kicsit átfogalmazva, a saját szavaikkal írják le a receptet..."

Akkor még azt sem mondhatnád, hogy a tiéd volt... Így legalább elismerést kaptál, mint egyféle névtelen katona.
:-)

Nem okítok, csak leírom, mert idekívánkozik:

Számolni kell azzal, hogy az Internet olyan mint egy faliújság vagy hírdetőoszlop. Ha felrakod rá a szellemi terméked, akkor magadra vess. Csupán a jólneveltség akadályozza meg az arra járót abban, hogy ne "szakítsa le", és vigye haza.

Ez persze nem vigasz arra, hogy valaki learatta a munkád gyümölcsét

:-(
Bianka üzenete…
Atya-gatya, mik vannak :(
lúdanyó üzenete…
Lehet, hogy furán hangzik, de az egészben nekem az a legbosszantóbb, hogy nem is azt a receptet közlik, amit az adásban elkészítettek :)

Amúgy nincsenek illúzióim, tudom, hogy az internet olyan, mint a nyitva hagyott ajtó a házon: mindenki azt visz el, amit akar.
De azért egy ilyen nagy cégtől valahogy többet várnék el.
pipacs üzenete…
Szia,
rákattintottam a honlapra. Azaz blogra. Ez a hivatalos honlap lehet, mert nem úgy néz ki??! :o Lehet csak egy lelkes néző szerkesztgeti...
Persze attól még nem helyes, amit tett, csak ez is felvetődött bennem. :)
lúdanyó üzenete…
Szia Pipacs,
lehet, hogy igazad van és egy lelkes néző szerkeszti a blogot, de az RTL KLUB hivatalos honlapjáról szedte le az egészet.
Beteszem a bejegyzésembe a jó linket.
http://www.rtlklub.hu/musorok/vacsoracsata/cikk/338721
pipacs üzenete…
Értem. Na ez így még gázabb. :( Egy ilyen tévécsatornától tényleg nem ezt várná az ember. :s
Névtelen üzenete…
Szia! Kaptál tőlem egy díjat, mad nézz be hozzám! Éva
trendo üzenete…
No igen! Már az is bosszantó, ha Gipsz Maca noname blogger lenyúlja a fotóidat és a receptúrát és azzal villog egyet a kolleganői előtt, de egy TV-csatorna... Valóban csatornába illő módszerek! :) Amúgyis a púpom teli van ezekkel a köcsög celebekkkel. Egész életükben csak és kizárólag önmaguk fényezésén dolgoznak, a túlnyomó többségük vagy az anyján élősködik, vagy cselédet tart, de még egy melegvizet se tud megfőzni, és mégis, nagy pénzért eljátsszák a gasztrodívákat nekünk. És a kretén, buggyant tömeg, kigúvadt szemmel, elismerő nyálcsorgatással stíröli a másoktól lopott receptek "színrevitelét". A legtöbb helyett, lefogadom, a rendező asszisztense vagy a sminkes főzi meg a helyszínen a kaját is :)))

Népszerű bejegyzések