Banánnal töltött csirkemell
Jamie Oliver receptje, a Jamie vacsorái c. könyvben találtam, kicsit átalakítva készítem.
Nagyon finom, a banán édes íze és a sonka füstös aromája igazán különlegessé teszi.
Hozzávalók:
2 kisebb csirkemellfilé
2 banán
5-6 szelet vastag nyers füstölt sonka vagy nagyon húsos füstölt tarja
2 dl tejszín
2 doboz morzsolt kukorica
só, bors
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
2. A csirkemelleket hosszában ketté vágom és minden negyedbe vágok egy hosszú nyílást.
3. Sózom, borsozom a csirkemelleket és a nyílásba 1-1 fél banánt dugok. A banánt előtte azért meghámozom :). Nem baj, ha egy kicsit kilóg a banán.
4. Egy tűzállótálba vagy tepsibe beleöntöm a kukoricát, ráöntöm a tejszínt, ráfektetem a csirkemelleket. 4 sonkaszeletet ráfektetek a csirkemellekre, a maradék sonkát apróra vágom és a csirkék közé szórom.
5. Nagyjából 30-35 perc alatt megsül, mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a csirkemellet, hogy teljesen átsült-e.
Az eredeti receptben JO egy babkonzervet is tesz a kukoricához és a tejszín mellett fehérborral is leönti.
Megjegyzések
Banán-csirke párost még nem próbáltam, de szeretem a nem megszokott ételeket én is!!!
Igazán jó dolga van melletted a családodnak!
Nahát, ezt pont te mondod!! :) Különben meg így van :))
Egyébként a régi (Mátyás korabeli) magyar konyhára abszolút jellemző volt a gyümölcs és hús párosítása. Csak aztán elfelejtődött, de szerencsére mostanában megint dívik.
Kipróbálom :-)
Kipróbálom!!!;)