Kókuszos ananász fagyi
Ancsika mangós kókuszfagyija eszembe juttatta az én ananászos változatomat. Már egy ideje itt vár a bejegyzések között, hogy közzétegyem, amit azért halogattam, mert a kép, hát izé, szóval az sok mindenhez hasonlít, de fagyihoz nem annyira.
Kérek mindenkit, hogy képzeljen el egy ananászos kókuszfagyit, tejszínes-karamellás öntettel.
Hozzávalók:
1 érett ananász
1 doboz kókusztejkrém konzerv (én a Match-ben vettem)
1 dl joghurt
ízlés szerint sötétbarna nádcukor (Muscovado)
fehér rum
öntet:
2-3 dkg vaj
sötétbarna nádcukor
1 dl tejszín
fehér rum
(Közben kicsit odakapott a baracklekvár és megállapítottam, hogy nagyon finom, így karamellizálódva :))
Elkészítés:
1. Az ananászt megtisztítjuk: vágunk neki egy talpat, hogy megálljon, jó vastagon levágjuk a héját, felszeleteljük vízszintesen karikákra és kivágjuk a fás közepét (pl. pogácsaszaggatóval).
2. Az ananászt összeturmixoljuk ízlés szerinti mennyiségű cukorral. Gyönyörű hozzá a sötétbarna nádcukor és ízben is nagyon passzol. Hozzáöntjük a kókuszkrémet, joghurtot, ízlés szerint rumot és jól összekeverjük ezekkel is.
3. Jól lehűtjük a masszát, majd fagylaltgépben elkészítjük.
4. Amíg a gép dolgozik, mi nem pihenünk. Csináljuk meg az öntetet a fagyihoz: a vajat felolvasztjuk egy edényben, hozzáadunk ízlés szerint cukrot (1 -2 ek elég szerintem).
5. Megolvasztjuk a cukrot a vajban, felöntjük a tejszínnel és összeforraljuk. Kicsit hűtjük, aztán rumot öntünk bele.
A fagylalt ezzel az öntettel nagyon finom!!
Megjegyzések
Az önteted is nagyon jó!
Köszi, az az öntet önmagában is nagyon finom, fagyi nélkül :)
Finom az, semmi baja!!!
Mi ez itt kérem, fagylalozó? :DD
Olyan vagyok, mint a google, ha valahol megjelenik az a szó, hogy "kókusz", nah, én ott termek, mint ahogy itt is...
Kérhetnék egy adaggal?
Szepyke, nálam már elfogyott, de lesz utánpótlás, csak kicsit távol :)