Rebarbarás fagylalt
Azért nem lett a címe rebarbara fagylalt, mert nem tettem meg a kellő óvintézkedéseket, hogy
megőrizzem a fagylalt alapanyagát, a maradék vörösboros rebarbaraszószt, így egyes felelőtlen családtagok egyszerűen megették a felét!! :)
Mint rebarbarás fagyi viszont nagyon finom lett!
Hozzávalók:
3 dl rebarbaraszósz (pontos recept lsd. fent)
150 gr krémsajt (legjobb a Philadelphia, de ha az nincs, nem baj, csak ne legyen sós vagy ízesített)
1 dl joghurt
1 dl tejszín
Elkészítés:
Összeturmixolunk mindent, jól lehűtjük és fagylaltgépben elkészítjük.
Legközelebb azért kipróbálom majd a rebarbara fagyit is :)
Megjegyzések
Duende, tényleg nagyon finom lett, de több rebarbara jobb lett volna :)
Niki
S micsoda fegyelmezetlenség uralkodik Nálatok!:)
Kérem szépen, egy igazi, fegyelmezett gasztroblogger családtag nem eszik semmit engedély nélkül-csak néz és csodálja a képeket-ezzel szoktak szekálni az enyémek:)))))
Szuper a fagyid!!! Muszáj annak a rebarbarának utánanéznem-még idén nem láttam....
Őszintén? Én a magamét megolvasztom picit a mikróban, akkor erőteljesebben kijönnek az ízek!
Tegnap a fiam megkent magának lekvárral (persze saját készítésű) egy szelet kenyeret és olyan jól nézett ki, hogy mondtam neki, ezt muszáj gyorsan lefényképeznem, még ne egye meg. A harmadik kép után már kissé türelmetlenül kérdezte, hogy hány képet akarok még csinálni? :))
De azért elég jól bírják, cserébe pedig olyanokat ehetnek, amiket mások csak étteremben vagy még ott sem :))
Örülök, hogy tetszik a fagyi :) Nem tudom, hogy miért nem termesztenek több rebarbarát, úgy emlékszem, hogy fiatalabb koromban simán lehetett piacon kapni.
Nagyon klassz recept! Ez is elmentve! :)
MA megyek tejszínért és menthetetlenül fagyivá fog lényegülni (csak lenne már kicsit melegebb...)
Niki