Kis csirkés piték
Nagyon finomak ezek a kis egyszemélyes piték, salátával tökéletes ebéd vagy vacsora. A töltelék előre elkészíthető, így a befejezés már tényleg gyorsan megy.
Hozávalók:
16 db kis pitéhez
1 csirkemellfilé
4 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 púpos ek krémsajt
1 púpos tk dijoni mustrár
só,bors
1 csomag leveles tészta
1 tojás
Elkészítés:
1. A csirkemellet felvágom nagyon pici szeletekre.
2. Egy serpenyőben megmelegítem a vajat, beleteszem a csirkedarabkákat és átsütöm őket. Sózom, borsozom.
3. Ha teljesen átsültek a csirkedarabok, megszórom a liszttel, jól elkeverem és felöntöm a tejjel. Sűrűre összeforralom, belekeverem a tejfölt és a krémsajtot, majd leveszem a tűzről.
4. Hozzákeverem a reszelt sajtot, a mustárt, sózom, borsozom, ha még szükséges. Hagyom kihűlni.
5. Bemelegítem a sütőt 220/200 C fokra (légkeverésnél elég a 200). Előveszek muffin tepsiket.
6. Lisztezett felületen kinyújtom kb. 2 mm vékonyra a leveles tésztát. Kiszúrok a tésztából 16 db kb. 10-12 cm átmérőjű kört és kibélelem velül a muffintepsi mélyedéseit. Elosztom a mélyedésekben a kihűlt tölteléket. Kiszúrok a maradék tésztából kb. 6 cm átmérőjű köröket és befedem velük a kis pitéket. Kicsit összenyomkodom a széleket, de nem fontos nagyon.
7. Bekenem a tetejüket tojással.
8. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm, addig amíg szép pirosasbarnára nem sülnek.
9. Kicsit kihűtöm, mert forrón nehéz kiszedni a formából.
Langyosan is, hidegen is nagyon finom.
Legközelebb teszünk a húshoz gombát is.
Hozávalók:
16 db kis pitéhez
1 csirkemellfilé
4 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 púpos ek krémsajt
1 púpos tk dijoni mustrár
só,bors
1 csomag leveles tészta
1 tojás
Elkészítés:
1. A csirkemellet felvágom nagyon pici szeletekre.
2. Egy serpenyőben megmelegítem a vajat, beleteszem a csirkedarabkákat és átsütöm őket. Sózom, borsozom.
3. Ha teljesen átsültek a csirkedarabok, megszórom a liszttel, jól elkeverem és felöntöm a tejjel. Sűrűre összeforralom, belekeverem a tejfölt és a krémsajtot, majd leveszem a tűzről.
4. Hozzákeverem a reszelt sajtot, a mustárt, sózom, borsozom, ha még szükséges. Hagyom kihűlni.
5. Bemelegítem a sütőt 220/200 C fokra (légkeverésnél elég a 200). Előveszek muffin tepsiket.
6. Lisztezett felületen kinyújtom kb. 2 mm vékonyra a leveles tésztát. Kiszúrok a tésztából 16 db kb. 10-12 cm átmérőjű kört és kibélelem velül a muffintepsi mélyedéseit. Elosztom a mélyedésekben a kihűlt tölteléket. Kiszúrok a maradék tésztából kb. 6 cm átmérőjű köröket és befedem velük a kis pitéket. Kicsit összenyomkodom a széleket, de nem fontos nagyon.
7. Bekenem a tetejüket tojással.
8. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm, addig amíg szép pirosasbarnára nem sülnek.
9. Kicsit kihűtöm, mert forrón nehéz kiszedni a formából.
Langyosan is, hidegen is nagyon finom.
Legközelebb teszünk a húshoz gombát is.
Megjegyzések
"Kis csirkés piték" - úgy látom, Nálad is a névadás okozza a legnagyobb problémát (de ha nem így van,akkor bocs, magamból indultam ki :))
Elöször azt hittem napos csibéket gyömöszöltél a tésztába :))))) Találó!
Töredelmesen bevallom, hogy utólag jöttem rá, hogy ez a cím mást is jelenthet :)
Szép fehér, ártatlan szinű, illik a kiscsirke motívumhoz :)))
Limara, képzeld el, hogy pont egy maradt, azt elhoztam ebédre, de még nem ettem meg :) Felajánlom neked :))
gehér=fehér
De ez még izgalmasabb!!Kipróbálandó!!!