VKF! XXVII - Összefoglaló 2.

Gabriella kreatív konyhája

Gabriella a gyerekzsúr fontos alaptörvényeire világított rá:

1. Gondoskodjunk róla, hogy mindenki jól érezze magát és bizony jól is lakjon.
2. Számoljunk azzal, hogy amit a mi gézengúzunk megeszik, azt nem biztos, hogy a vendég csemete is szeretni fogja.

Ennek tudatában három egyszerű, ötletes finomsággal készült erre a fordulóra.

Csokis banán, amit előre is megcsinálhatunk, de lehet az a buli fénypontja is, ha a gyerekek maguknak készíthetik el.





Gyerekbólé - sokféle gyümölccsel, fehér szőlőlével felöntve.










Palacsintafalatkák - ismerős, mégis teljesen más, mint egy szokványos palacsintatekercs.







Sütis néne sütödéje

Sütis néne már régen vett részt VKF!-en és most is majdnem veszélybe került a nevezése, de aztán eszébe jutottak a mini Pavlova torták. Ugyan a húga szülinapi partijára készültek, aki már valószinűleg kinőtt a zsúrozásból, de gyerekeknek is ideális torta lehet egy ilyen nagyon gyümölcsös, tejszínes, ropogós habtésztás édesség.
Ráadásul még a torta felvágásával sem kell bajlódni.








Grenadine

Grenadinnak irigylésre méltó gyerekkora volt a hetvenes években. Míg a többi gyerek szülinapi zsúrján egyenszendvics és bolti vajkrémes "csokoládétorta" volt a menü, addig náluk az igen kreatív anyukája jóvoltából óriáskifliből készült miniszendvicseket, franciakenyérből készült vonatszendvicset, keménytojás egeret és IGAZI keserűcsokiból készült tortát ehettek a szerencsés meghívottak.
Igaz, volt még egy hagyomány ezeken a zsúrokon, a vendéggyerekek tejszínhabbal való beborítása habszifon segítségével.
Grenadine hasonlóan ötletes fogásokat készített erre a fordulóra:

Flinstone-auto és Muppet-show szendvics a menü, aki szépen megeszik mindent, az jutalmul almakarikákat dobálhat réparúdra.

















Le Big Mac


Zsuzsi már a pályamű címével felcsigázza olvasóit: "Szemfényvesztő Gundel Gizi kókuszos labdái azaz Születésnapi zsúr gyerekeknek (?)"

Mivel nem bővelkedik körülötte szaladgáló gyerekekben, de a pályaművet mindenképpen tesztelni akarta valódi közönségen, feláldozta hát magát és szülinapi zsúrra hívta a hozzá hasonlóan komoly barátnőit.
Aki elolvassa a pályaművet, megtudja, hogy kicsoda is Gundel Gizi, mi az a rókavadászat és hogy mivel töltötte a jól sikerült estét a lelkes tesztcsapat.


Készült azért néhány használható finomság is, pl. Káposzta-sün és kókuszgolyó.















Amit a manók is szivesen megesznek


ManóAnyónak épp kapóra jött ez a téma, hiszen náluk szeptemberben lesz esedékes a gyerekzsúr.
Olyan ételt talált ki, ami előre előkészíthető, lefagyasztható, aztán csak elő kell kapni a nagy napon a mélyhűtőből és gyorsan megsütni.
Húsos csomagocskák, azaz sós rétes készült erre a fordulóra ManóAnyó konyhájában.









A házisárkány főz


Anyúl Kislányának, aki Áprilisi Tréfa, igencsak jó dolga van. Anyukája profi módon szervezi meg a születésnapi zsúrokat, ráadásul titokban, hogy meglepetés legyen az ünnepeltnek is. Érdemes végigolvasni egy ilyen összejövetel forgatókönyvét.
Rengeteg jó ötletet találhatnak azok, akik ilyen bulit szeretnének szervezni.




Van már egy jól bevált buli menüjük olyan ételekből, amit a legtöbb gyerek szivesen eszik:
kukoricasaláta,
görög-saláta (feta és olajbogyó nélkül),
sült csirkecombok,
fasírtgolyó,
pogácsa,
torta

A családjukban általában csokitortát kérnek az ünnepeltek, a kislánya most Lúdláb formában kapta.



Praktikák sok gyerekhez

Maimoni gyakorlott zsúr-rendezőnek érzi magát, hiszen most már évente 4 zsúrt tart a gyerekeinek. Igen kreatívan oldja meg az utóbbi időben a bulik süteménnyel való ellátását, ugyanis Nóri nevű 13 éves lánya lelkesen süt-főz, így ő készíti a muffinokat a zsúrokra, sőt le is fotózza őket.

A pályaműben nem csak a muffin receptje szerepel, hanem közreadja saját és még néhány tapasztalt szülő jótanácsait arról, mire figyeljünk egy születésnapi buli megrendezésénél.






Vnj boszorkánykonyhája




Bár Vnjuditnak 3 gyereke is van, valahogy mégsem szokás a családjukban a születésnapi zsúr tartása. Van torta, ajándék, zsúr az nincs. Viszont amióta óvodások lettek a gyerekek, készül már torta az óvodai bulira is.
Például süni torta, aminél a tüskéknek volt a legnagyobb sikere.








Legutoljára a Miki egér kedvelő fiúnak készült otthonra egy málnás-joghurtos torta Miki-egér díszítéssel, az oviba pedig egy Husky-ra hajazó Miki-egér torta. (Vnjudit esküszik rá, hogy a díszítés előtt még Miki egér volt.)



















Ecet és olaj

Phzs nagylánya éppen a pályázat határidején ünnepelte születésnapját. A zsúrokból ugyan már kinőtt az ünnepelt, de Phzs kicsit nosztalgiázik ebből az alkalomból.
Először voltak a születésnapok családi körben, nagyszülőkkel, aztán jöttek a délutáni zsúrok, végül az estébe nyúló bulik a gimnazista barátokkal.
Gyakran készült kakaós csiga, pogácsa és Lúdlábtorta ezekre az összejövetelekre, hiszen "... ha gyermekünknek van születésnapja, akkor süssünk lúdlábat."






Narancskonyha


Moes már éppen szomorkodni kezdett, hogy megint lemarad a VKF-ről, amikor eszébe jutott, hogy hiszen a kisfia a héten lett 1 éves. Megünnepelték ezt a nagy eseményt a családdal és a barátokkal is, volt mindenféle finomság a felnőtteknek, és hát a főszereplő sem maradhatott ki a jóból.
Moes (szinte) mindenmentes almatortát készített 1 éves kisfiának.
Ez egy olyan sütemény, amit nyugodtan lehet adni egy nagyon óvatosan hozzátáplált egyévesnek, aki a kép tanúsága szerint igen jól fogadta első szülinapi tortáját.






Candy's

Piszke kissé szkeptikusan fogadta ezt a témát, saját tapasztalatai alapján - amik kizárólag fiúgyerekekre korlátozódnak, a fiúkat a kaja a legkevésbé sem érdekli egy ilyen bulin.
Persze legyen azért valami étel, innivaló még több, a lényeg az, hogy lehessen focizni, számháborúzni számítógépezni és közben folyamatosan ordítozni.
Az ünnepeltnek azért náluk is szokott kívánsága lenni a szülinapi tortát illetően- volt már pl. tűzhányó torta, spanyol hadigálya torta.
De ha már VKF, azért csak előállt egy szörnyhamburgerrel, ami biztosan sikeres lesz bármilyen összetételű társaságban.
A szeme eredetileg olajbogyóból készült, de Piszke szerint kevés olyan gyerek van, aki úgy születik, hogy szereti az olajbogyót - kivéve talán Ízbolygó és Tintaleves gyerekeit :)








Flat-Cat

Flat-Cat, akinek sanyarú gyerekkorában libamájat és bélszint kellett ennie a születésnapi zsúrjain, pazar menüvel nevezett.
Ponty úr egyelőre maximum krumplipürét enne a saját zsúrján, de addig is, amíg Ponty úr bulizós korba nem lép, Férjen teszteli az elkészült ételeket, Férj legnagyobb örömére.



Bevezetőként zöldalmás jégkásával indít. A színével ugyan elégedetlen volt, de példásan visszafogta magát és nem tett matcha teát a gyerekeknek készült változatba.









Készültek még csibefalatok, amiket lehet melegen enni sajtmártással és kukoricapürével vagy
hidegen, műanyag nyársra tűzve, zöldségekkel és sajttal.
















A Túró Rudi Flat-Cat-et is megihlette, ő most fagylaltot készített túróból, csokiból.









Kell persze valami sós rágcsa is, ez most sajtos kréker lett, ami Flat-Cat szerint ízében nagyon hasonlít a valaha jobb napokat látott Wolf halacskás termékeire.










A végére maradt ez a gyönyörű, liszt nélküli tésztából készült torta. Tejcsokiból, mert azt már Flat-Cat is tudja, hogy a gyerekek nem annyira rajonganak a keserű csokiért. Na de mire felnőnek!!
A díszítést itt sem ajánlatos megenni!







Lúdanyó



Az én pályaművem pedig egy hal torta volt, alma pikkelyekkel borítva.







A tematikus összesítést egy következő bejegyzésre halasztom egészen prózai okból: nem maradt rá időm.

Köszönöm mindenkinek aki részt vett ebben a fordulóban vagy legalább figyelemmel tudta kisérni, remélem, hogy tényleg lesznek olyanok, akik hasznosnak találják ezt a gyűjteményt.

A stafétát pedig Trinitynek adom át, kívánok neki sok pályázót, érdekes és izgalmas pályaműveket!

Megjegyzések

Flat Cat üzenete…
Szép összefoglaló! És milyen gyorsan elkészült! :)
Unknown üzenete…
Szerintem nagyon hasznos gyűjtemény - bár még néhány évig ráér nálunk ;) Köszi a szép összefoglalót!
Andi/cuki üzenete…
De jók ezek is! Felhasználom én is!
trinity üzenete…
Lúdanyó,
nagyon szépen köszönöm a megtiszteltetést, igyekszem megfelelni az elvárásoknak! Pár napot kérek szépen a téma megálmodására....

Nem utolsósorban köszönjük a szuper összefoglalót!!!
lúdanyó üzenete…
Köszönöm a dicséreteket, a fő érdem a pályázóké :)
Trinity, kíváncsian várom, hogy mi lesz a téma :)
Gabriella üzenete…
Mennyi sok finomság, érdekesség született. A téma nagyon szuper volt!!!!
Kiskukta üzenete…
Nagyon tetszett a téma, és örülök, hogy ez lehetett első VKF-em. Az öszefoglalóval is nagon gyors voltál, gratulálok neked hozzá!
Anyul üzenete…
Kiváló témához kiváló összefoglaló! Biztosan merítek majd ötleteket a gyűjteményből. Októberben újra aktuális lesz. :)

Nekem is ez volt az első...és ezt nem lehet elfelejteni. ;)

Népszerű bejegyzések