Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Rebarbarás fagylalt

2009. június 6., szombat


Azért nem lett a címe rebarbara fagylalt, mert nem tettem meg a kellő óvintézkedéseket, hogy
megőrizzem a fagylalt alapanyagát, a maradék vörösboros rebarbaraszószt, így egyes felelőtlen családtagok egyszerűen megették a felét!! :)
Mint rebarbarás fagyi viszont nagyon finom lett!

Hozzávalók:
3 dl rebarbaraszósz (pontos recept lsd. fent)
150 gr krémsajt (legjobb a Philadelphia, de ha az nincs, nem baj, csak ne legyen sós vagy ízesített)
1 dl joghurt
1 dl tejszín

Elkészítés:
Összeturmixolunk mindent, jól lehűtjük és fagylaltgépben elkészítjük.

Legközelebb azért kipróbálom majd a rebarbara fagyit is :)

14 megjegyzés to Rebarbarás fagylalt:

Vesta írta...

A korábban publikált fagyijaid is tetszettek, de mind közül ez a legjobban,nyelek itt nagyokat. És pont úgy néz ki a képen, ahogy én szeretem,a szélén már kezd olvadni...

duende írta...

Ez nagyon finom lehetett! Most vettem csak észre... :))

lúdanyó írta...

Vesta, köszönöm. Én is így szeretem, kicsit olvadozva, de nem szándékosan lett ilyen a kép :) Mire le tudtam fényképezni az én adagomat, már elkezdett olvadozni :)

Duende, tényleg nagyon finom lett, de több rebarbara jobb lett volna :)

sajtkukac írta...

Csütörtökön én is pont ezt a vörösboros Lebovitz receptet csináltam meg :-) Nekem még mindig a narancsos párosítás viszi a pálmát, viszont így krémsajttal.....mmmm... egy esélyt adhatunk neki :-) Már be is raktam a fagyigépemet a hűtőbe :-)
Niki

lúdanyó írta...

Nem is tudtam, hogy ez is a nagy Lebovitz receptje :) Mindenesetre nagyon finom a szósz is, meg a belőle készült fagyi is :)

Vegavarázs írta...

Hát igen, ilyen fagyi mellett én is vállalnám a felelőtlen családtag szerepet...

napmátka írta...

De jó krémes!
S micsoda fegyelmezetlenség uralkodik Nálatok!:)

lúdanyó írta...

Ugye, kész anarchia van a családunkban :)) Semmi rend, meg fegyelem :))

trinity írta...

Mintha a mi családunkról beszélnél:)))

Kérem szépen, egy igazi, fegyelmezett gasztroblogger családtag nem eszik semmit engedély nélkül-csak néz és csodálja a képeket-ezzel szoktak szekálni az enyémek:)))))

Szuper a fagyid!!! Muszáj annak a rebarbarának utánanéznem-még idén nem láttam....

Őszintén? Én a magamét megolvasztom picit a mikróban, akkor erőteljesebben kijönnek az ízek!

lúdanyó írta...

Trinity, jót nevettem a hozzászólásodon :))
Tegnap a fiam megkent magának lekvárral (persze saját készítésű) egy szelet kenyeret és olyan jól nézett ki, hogy mondtam neki, ezt muszáj gyorsan lefényképeznem, még ne egye meg. A harmadik kép után már kissé türelmetlenül kérdezte, hogy hány képet akarok még csinálni? :))
De azért elég jól bírják, cserébe pedig olyanokat ehetnek, amiket mások csak étteremben vagy még ott sem :))

Örülök, hogy tetszik a fagyi :) Nem tudom, hogy miért nem termesztenek több rebarbarát, úgy emlékszem, hogy fiatalabb koromban simán lehetett piacon kapni.

Flat Cat írta...

Én meg merném kockáztatni azt a kijelentést, hogy a vörösboros rebarbaraszósszal izgalmasabb lett a fagyi, mint "sima" rebarbarával! ;)
Nagyon klassz recept! Ez is elmentve! :)

lúdanyó írta...

Köszi, de még több szósszal még jobb lett volna ! :) Legalábbis szekálhatom ezzel a torkos családtagokat :)

sajtkukac írta...

Bocsánat, téves volt az infóm, valóban Lebovitz könyvéből néztem a receptet, de alapvetően Susan Loomis az eredeti kiötlője :-)
MA megyek tejszínért és menthetetlenül fagyivá fog lényegülni (csak lenne már kicsit melegebb...)
Niki

lúdanyó írta...

Kíváncsian várom az eredményt!