Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Kis csirkés piték

2009. június 14., vasárnap


Nagyon finomak ezek a kis egyszemélyes piték, salátával tökéletes ebéd vagy vacsora. A töltelék előre elkészíthető, így a befejezés már tényleg gyorsan megy.

Hozávalók:
16 db kis pitéhez
1 csirkemellfilé
4 dkg vaj
2 ek liszt
2 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg reszelt sajt
1 púpos ek krémsajt
1 púpos tk dijoni mustrár
só,bors
1 csomag leveles tészta
1 tojás

Elkészítés:
1. A csirkemellet felvágom nagyon pici szeletekre.
2. Egy serpenyőben megmelegítem a vajat, beleteszem a csirkedarabkákat és átsütöm őket. Sózom, borsozom.
3. Ha teljesen átsültek a csirkedarabok, megszórom a liszttel, jól elkeverem és felöntöm a tejjel. Sűrűre összeforralom, belekeverem a tejfölt és a krémsajtot, majd leveszem a tűzről.
4. Hozzákeverem a reszelt sajtot, a mustárt, sózom, borsozom, ha még szükséges. Hagyom kihűlni.
5. Bemelegítem a sütőt 220/200 C fokra (légkeverésnél elég a 200). Előveszek muffin tepsiket.
6. Lisztezett felületen kinyújtom kb. 2 mm vékonyra a leveles tésztát. Kiszúrok a tésztából 16 db kb. 10-12 cm átmérőjű kört és kibélelem velül a muffintepsi mélyedéseit. Elosztom a mélyedésekben a kihűlt tölteléket. Kiszúrok a maradék tésztából kb. 6 cm átmérőjű köröket és befedem velük a kis pitéket. Kicsit összenyomkodom a széleket, de nem fontos nagyon.
7. Bekenem a tetejüket tojással.
8. Az előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm, addig amíg szép pirosasbarnára nem sülnek.
9. Kicsit kihűtöm, mert forrón nehéz kiszedni a formából.
Langyosan is, hidegen is nagyon finom.

Legközelebb teszünk a húshoz gombát is.





20 megjegyzés to Kis csirkés piték:

Vesta írta...

Milyen jó, egyszerű finomság ez is!
"Kis csirkés piték" - úgy látom, Nálad is a névadás okozza a legnagyobb problémát (de ha nem így van,akkor bocs, magamból indultam ki :))

Tündér írta...

Milyen jó ötlet, kedvelem az ilyen tésztás, husis finomságokat!

lúdanyó írta...

Pedig könnyen jött a név :) Olyan borzasztóan hangzik ? :))

lúdanyó írta...

Köszi Tündér! Mi is nagyon szerettük :)

Vesta írta...

Nem borzasztó,inkább jópofa,nyelvtörő :)

Mian írta...

Szuper ötlet! :)
Elöször azt hittem napos csibéket gyömöszöltél a tésztába :))))) Találó!

lúdanyó írta...

Jót mulattam itt reggel, jól kezdődik a nap :)
Töredelmesen bevallom, hogy utólag jöttem rá, hogy ez a cím mást is jelenthet :)

Chef Viki írta...

Remek ötlet! Képzelem, milyen fini volt! Olyan krémes a tölteléke, totál látszik a képen!!!

szepyke írta...

Nekem tetszik a neve! Sőt, az ötlet is. És ennék is belőle szívesen. :D

Limara írta...

Kaphatok egyet reggelire? Nagyon csábító! :))

lúdanyó írta...

Viki, tényleg nagyon krémes lett! és olyan szép gehér volt, hogy nem akartam más szinnel elrontani, pedig eredetileg petrezselyemzöldet is akartam beletenni.
Szép fehér, ártatlan szinű, illik a kiscsirke motívumhoz :)))

Limara, képzeld el, hogy pont egy maradt, azt elhoztam ebédre, de még nem ettem meg :) Felajánlom neked :))

lúdanyó írta...

Bocs Szepyke, te közben jöttél, több nem maradt :)

gehér=fehér

Lekvároskukta írta...

Ez nagyon jó ötlet Lúdanyó!

lúdanyó írta...

Köszi, Lekvároskukta !

napmátka írta...

Egyszerűen imádom az ilyesmit...a krémes-sajtos csirkét, ráadásul levelestésztában...mmmm. Nem maradt véletlenül? Biztos nem...:(

lúdanyó írta...

Napmátka, kénytelen leszek sütni egy újabb adagot :)

trinity írta...

Ránézésre simán vaníliás édességnek néztem-ezért nem értettem a nevét én sem...
De ez még izgalmasabb!!Kipróbálandó!!!

lúdanyó írta...

Most, hogy így mondod, tényleg lehetne vaniliás is :)

Vicuska írta...

Ez nagyon jó!!!

lúdanyó írta...

A neve? :)