Sült töltött paprika
Következzen egy recept az archívumból. Nyáron készült az étel, arra biztosan emlékszem, hogy nagyon finom volt hidegen is, melegen is. Sajnos a pontos elkészítés és a hozzávalók listája kissé a homályba vész, de amikor majd megint készítek ilyet (és biztosan fogok), akkor így fogom csinálni:
Hozzávalók:
kápia paprika
maradék főtt kuszkusz
fekete olajbogyó
reszelt sajt (például cheddar), esetleg mozzarella
olívaolaj
só, bors
Elkészítés:
1. Ha nincs maradék főtt kuszkusz, akkor készítsünk egy adagot.
2. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra (légkeveréssel) vagy 200 C fokra (légkeverés nélkül).
3. A főtt kuszkuszt keverjük össze ízlés szerinti reszelt sajttal, sóval, borssal és az apróra vágott olajbogyóval. Keverjünk hozzá kevés olívaolajat is.
4. A paprikákat vágjuk hosszában félbe, szedjük ki a magházát és sorakoztassuk fel őket egy tepsiben,
5. A paprikák belsejébe is csepegtessünk olajat, töltsük meg őket és a tetejükre is locsoljunk kevés olajat.
6. Az előmelegített forró sütőben süssük addig, amíg a paprika meg nem puhul és a töltelék szép ropogós kérget nem kap.
Megjegyzések
Ilyesmit én is szoktam csinálni, kukoricadarával!