Kínai jellegű csirke
De jöjjön az én kínai jellegű csirkém, amit egy remek angol csirkés szakácskönyvemben találtam. A szakácskönyvet több másikkal együtt nyáron kaptam ajándékba a Walesben élő húgomtól (na jó, kértem is némelyiket :)). Pár régi szakácskönyvet száműztem a gardróbba és már találtam is helyet az újaknak.
A húst érdemes jó előre bepácolni, akár le is lehet fagyasztani a páccal együtt és előkapni, ha gyorsan akarunk valami finomat főzni.
Hozzávalók (2 személyre)
1 közepes csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál ketchup
2 evőkanál édes csiliszósz
kis darab hámozott gyömbér (kb. 2-3 cm hosszú)
1 evőkanál semleges ízű olaj
kevés olaj a sütéshez
Elkészítés:
1. A páchoz összekeverjük a szójaszószt, chiliszószt, ketchupot, áttört fokhagymát, finomra reszelt gyömbért és az olajat.
2. A csirkemellet kis kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pácba. Hagyjuk legalább 20-30 percig pácolódni, de minél tovább áll, annál jobb. Közben csinálhatunk bármit, amihez csak kedvünk van.
3. Ha úgy ítéltük meg, hogy eleget pácolódott, forrósítsunk meg egy nagy serpenyőt (wokot) és kevés olajban süssük meg gyorsan a húsdarabokat, közben kicsit sózzuk meg.
Mi most tojásos rizzsel és nyers uborka csíkokkal ettük (főtt rizst összekevertem lágy tojásrántottával).
Megjegyzések
Ez egyszerűen gyönyörű!
Csodás fotók! :)
Egyébként én is lájkolom,külön a tojásos rizs ötletét is!
Vesta, azt mondaná rá a taiwani házaspár, hogy ez valami magyar specialitás? :)
A hús is nagyon finom, már látom is a jövőt, ahogy telepakolom a mélyhűtőt bepácolt húsokkal :)
Fantasztikus a kép, és akár autentikus, akár nem a recept és az elkészítési mód, ízre is egészen biztosan ott van, mint látványban! Gratula.
A tojásos rizst én is nagyon szeretem. A legnagyobb serpenyőmben öntöm szét a tejjel felvert tojást, hogy vékony legyen a lepény. Mire szétfolyik az alján, már készen is van.
Doki, én köszönöm :)
Igen, láttam, nálad is :) És nagyon köszönöm a dicséretet! (Hogy szólítsalak? A nem vagyok én mesterszakács túl hosszú :))
Trendo, nem adom a blogom :) Még így is ragaszkodik hozzám, hogy kissé elhanyagoltam :)
Jó ötlet a tej a tojásba és a nagy serpenyő, legközelebb így fogom csinálni.
Garffyka, nemcsak hangzik :)