Tejfölös málna karamellel
Málnás gratin.
Megláttam. Itt.
Megvettem.
Megcsináltam.
Megettük.
Meleg van.
Keverj össze 1 nagy tejfölt (vagy fele tejföl fele joghurt) 2 nagy marék málnával.
Oszd szét tálkákba.
Szórd meg a tetejét sötétbarna vagy világosbarna nádcukorral és spricceld meg kevés vízzel.
Tedd grill alá pár percre, hogy karamellizálódjon a teteje. Vagy ha olyan szerencsés vagy, hogy van cukrász fáklyád, akkor azzal.
Kicsit várj, hogy ne égesse meg a nyelved, aztán edd meg.
Fent karamell, alul hűvös málna és tejföl.
Jó.
Megjegyzések
[mondjuk nekem most se grillem se malnam se tejfolom, csak pompas barnacukrom van "_"]
Trinity, tényleg igazi kánikula sütemény. Nem a sütőben grilleztem, hanem a régi NDK-s mini grillünkben :)
Icus, én is :)
Se málna, se fáklya - csak csurgó nyál :-DD
Cukor van, tejföl van, fáklya van, málna nincs... leküzdhető akadály... :))
Bianka, megenném ma is :)
Felhőlány, de jó neked :) Málna helyett szerintem finom lehet más gyümölccsel is-
Megkívántam.
Megdicsértelek a receptért.
Megnézem a málnát a piacon.
Meleg van mifelénk is.