Császármorzsa mascarponéból
Alcím a szakácskönyvben a recepthez: Diéta helyett. Ez igaz, cserébe viszont nagyon finom. Valamit valamiért.
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg mascarpone
5 dkg cukor
10 dkg liszt
4 evőkanál tej
2 evőkanál vaj
csipet só
reszelt citromhéj
Elkészítés:
1. Két tojás sárgáját és két egész tojást keverőtálba teszünk.
2. Összekeverjük a sóval, cukorral, citromhéjjal. Hozzáadjuk a tejet, lisztet, mascarponét és jól elkeverjük.
3. A fehérjékből kemény habot verünk és hozzákeverjük a mascarponés masszához.
4. Egy nagy serpenyőben felmelegítjük a vajat, beleöntjük a tésztát (2-3 cm vastagon legyen benne) és kis lángon kezdjük el sütni.
5. Ha az alsó fele már megszilárdult , akkor 2 villával kis darabokra szaggatjuk és egy lapáttal addig forgatjuk, kavargatjuk, amíg a darabkák meg nem sülnek.
Lekvárral, porcukorral esszük, mint a hagyományos változatot.
Recept A főzés alapkönyvéből.
Megjegyzések
Melegen, hidegen, és ez meg micsoda pazar cucc lehet! Anyám!:)
Szepyke, meg tudom érteni ezt a rajongást :)
Tündér, köszi, majd nézem nálad a tiédet :)
Kiskukta, tényleg nagyon finom! Én is így vagyok ezzel, ahogy nézem a fényképeket :)
Nagyon jól néz ki Lúdanyó, mascarpone-s változatról még nem is hallottam ;-)
No, de az nem én vagyok! :D
Bepuszilok két tányérral is...
Lekvároskukta, aranyos vagy :) Itt az ideje, hogy kipróbáld!
Olzka, szerintem is :)
Raindrop, köszönöm, ez volt a célom :)
Ági, nincs benne egyáltalán búzadara, csak liszt.
Nokedli, én is így voltam vele sokáig. Egyszer el kell kezdeni :)