Almás hurka
Arra figyeljünk, hogy jó minőségű, ízletes, lehetőleg házi hurkát vegyünk hozzá. Véres hurkából készül az eredeti recept szerint, de finom májas hurkával vagy sima hurkával is.
Mennyiségeket nem írok, ez teljesen szabadon választható műfaj.
A hurkát sütőben, rácson süssük meg, így ropogós lesz a külseje és nem tocsog a zsírban. 200 C fokon, légkeveréssel sütöttem, nagyjából 20 percig.
Közben személyenként vegyünk 2-3 almát és vágjuk nagyságtól függően 4-8 cikkre.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk kevés olajat (vajat, zsírt), tegyük bele az almákat és kis lángon, lefedve pároljuk meg az almákat. Az alma típusától függően 5-10 perc. Arra vigyázzunk, hogy az almák ne puhuljanak meg teljesen, kicsit még legyenek ropogósak.
Ha kész az alma és a hurka is, tegyük a hurkát az almára, alma közé és pár percig pároljuk együtt. Ne fedjük le, mert akkor a hurka megpuhul.
Nagyon jó párost alkot a fűszeres hurka és az édeskés-savanykás alma.
egy igazi hurkapálca
Megjegyzések
Muszáj vegyek valahol hurkát, mert ezt nem lehet kibírni :-)))
Viki, :)) Te aztán fel tudod dobni az embert, ha éppen rossz kedve van :))
Niki, jó volt az időzítés :)
Ez igen! Igazi nyálcsorgatós lakoma! :)
Abszolut összeillik. Egy kis krumplit még hiányolok mellőle.
Wise Lady, köszönöm :) Nekem nem hiányzik hozzá semmi, így jó, ahogy van :)