Rukkola saláta
Régóta várakozik a kép a piszkozatok között, már épp itt az ideje, hogy közzétegyem. Nem igaz, Raindrop? :)
Az alapsalátát valamelyik Jamie Oliver könyvben olvastam, azt szoktam variálni az itthoni készlettől függően.
Hozzávalók:
rukkola
lágytojás
feketeerdei sonka
mozzarella sajt
olívaolaj
balzsamecet
másnapos kenyér vagy zsemle
só, bors
Elkészítés:
1. A másnapos kenyeret kockára vágom és olívaolajon megpirítom - sütőben vagy serpenyőben.
2. Egy serpenyőben olívaolajon megsütöm mindkét oldalán a sonkaszeleteket. Viszonylag sok olajat öntsünk a serpenyőbe, mert ebből lesz a salátaöntet. Ha megpirultak a sonkaszeletek, vegyük ki őket a serpenyőből, forrósítsuk fel az olajat és öntsünk hozzá 1-2 evőkanál balzsamecetet és forraljuk össze az öntetet. Lehet ilyenkor kicsit sózni, borsozni is.
3. Közben készítsünk lágytojást, az a jó, ha még folyik a tojássárgája. Amikor a képet készítettem, akkor persze sikerült túlfőzni. Így is finom, de én azt szeretem, ha a sárgája is ráfolyik a salátára.
4. Tegyünk a tányérra egy marék salátát, szórjunk rá kenyérkockát, tépdessünk rá sült sonkaszeleteket, csipkedjünk rá mozzarellát és öntözzük meg az öntettel. Óvatosan hámozzuk meg a lágytojást és tegyük a saláta tetejére.
A kenyérkockát süthetjük fokhagymával vagy sajttal megszórva is.
Az alapsalátát valamelyik Jamie Oliver könyvben olvastam, azt szoktam variálni az itthoni készlettől függően.
Hozzávalók:
rukkola
lágytojás
feketeerdei sonka
mozzarella sajt
olívaolaj
balzsamecet
másnapos kenyér vagy zsemle
só, bors
Elkészítés:
1. A másnapos kenyeret kockára vágom és olívaolajon megpirítom - sütőben vagy serpenyőben.
2. Egy serpenyőben olívaolajon megsütöm mindkét oldalán a sonkaszeleteket. Viszonylag sok olajat öntsünk a serpenyőbe, mert ebből lesz a salátaöntet. Ha megpirultak a sonkaszeletek, vegyük ki őket a serpenyőből, forrósítsuk fel az olajat és öntsünk hozzá 1-2 evőkanál balzsamecetet és forraljuk össze az öntetet. Lehet ilyenkor kicsit sózni, borsozni is.
3. Közben készítsünk lágytojást, az a jó, ha még folyik a tojássárgája. Amikor a képet készítettem, akkor persze sikerült túlfőzni. Így is finom, de én azt szeretem, ha a sárgája is ráfolyik a salátára.
4. Tegyünk a tányérra egy marék salátát, szórjunk rá kenyérkockát, tépdessünk rá sült sonkaszeleteket, csipkedjünk rá mozzarellát és öntözzük meg az öntettel. Óvatosan hámozzuk meg a lágytojást és tegyük a saláta tetejére.
A kenyérkockát süthetjük fokhagymával vagy sajttal megszórva is.
Megjegyzések
Tökéletes! Köszönöm, hogy feltetted ezt a receptet!
A lágytojás+ruccola szenzációs! :)
Micsoda színek!:)
Szepyke, köszönöm :)