Gyors ossobuco
A címben szereplő gyors szó persze relatív, a 10 órához képest a 1,5 óra már annak számít.
Hozzávalók:
4 szelet csontos borjú- vagy marhalábszár
2 közepes vöröshagyma
2 sárgarépa
2 szárzeller rúd
1/2 zellergumó
4 gerezd fokhagyma
kis doboz sűrített paradicsom
2 dl száraz fehérbor
2-3 dl alaplé vagy maradék húsleves vagy ha egyik sincs, akkor víz
kakukkfű - legjobb a friss, de szárított is megteszi ha nincs más
babérlevél
só, bors
vaj, olivaolaj
kevés liszt
Elkészítés:
1. A zöldségeket összevágjuk, ha sok időnk van, akkor apró kockákra, ha nem akkor lehet nagyobb szeletekre is.
2. A húsokat sózzuk,borsozzuk, lisztbe forgatjuk és egy serpenyőben kevés vaj és olivaolaj keverékén megpirítjuk mindkét oldalukat. Kitesszük őket egy tányérra, fóliával letakarjuk és melegen tartjuk.
3. A serpenyőben a zöldségeket pár percig pirítjuk, vigyázzunk, hogy azért ne égjen le. Hozzáadjuk a paradicsompürét, összekeverjük és felöntjük a fehérborral. Kevergetve felforraljuk, hogy a serpenyő aljáról feoldódjanak a letapadt húscafatok.
4. A hússzeleteket kuktába tesszük, ráöntjük a boros zöldséget, az alaplevet, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet. Esetleg még sózzuk, borsozzuk, lezárjuk a kuktát és 1,5 órán át főzzük. Ekkorra teljesen megpuhul a hús, én még fedő nélkül forraltam kicsit, hogy sűrűsödjön a leve.
Megjegyzések
Nagyfelújítás volt???:)))))
Igen, nagyon nagy, ráment egy egész délután :))
Hiába a lakásfelújítás nehéz meló!:)
Klassz az új ruha!
Rámtört a vágy, hogy most azonnal változtatnom kell rajta :)
Szép az új külső is.
Az ossobuco pedig meghozta az étvágyam, csak rá kell nézni a fotóra!
A fejléc sajnos nem az én érdemem, én csak rátaláltam erre a sablonra és egyből beleszerettem.
A képecskéért látogass hozzám.
Nokedli, próbáld ki egyszer, nem fogod megbánni!
pedig nem is liba az a madár :)
esetleg vadlibának elmegy :)