Szezámmagos csibefalatok
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
1 dl tejföl
2 tojásfehérje
10 dkg finomliszt
1/2 ek só
bors, édes pirospaprika, curry ízlés szerint
2 ek szezámmag
kevés olaj
Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítem 200 C fokra.
2. A csirkemellet felvágom hasábszerű csíkokra, kb. 2 cm széles, 10 cm hosszúak legyenek.
3. A tojásfehérjéket villával felverem és összekeverem a tejföllel.
4. A lisztet összekeverem a fűszerekkel és a szezámmaggal.
5. Sütőpapírral kibélelek egy nagy tepsit. Kevés olajat elkenek a sütőpapíron.
6. A csirkemellcsíkokat belemártom a tejfölbe, aztán a lisztbe és a tepsire sorakoztatom őket.
7. A forró sütőben kb. 20 perc alatt megsülnek (légkeveréssel) , félidőben megfordítom őket.
Fűszeres joghurttal, salátával nagyon finom, könnyű ebéd vagy vacsora.
Megjegyzések
Wise Lady, kénytelen leszel csinálni magadnak, mert nálunk már mind elfogyott :))
A fiaim sokkal jobban díjaznák, mint a padlizsánt!
SL, igen, afféle :)