Pozitív példa+sűrített tej lelőhely :)

Sokan számoltak már be a gasztrobloggerek közül arról, hogy eltulajdonították a képeiket, receptjeiket, egész bejegyzéseket.
Szeretnék most bemutatni egy pozitív példát, jó néha ilyet is olvasni.
Engedélyt kértem a levélírótól, hogy közreadjam a levelét.

"Szia Lúdanyó
Csak most bukkantam rá a blogodra. El vagyok alélva, a képek olyan gyönyörűek.
Ne vedd szemtelenségnek, de máris, így első rohamra szeretnék kérni tőled valamit. Mégpedig valamelyik képet a háromtejes tortáról.
A mi kis családi vállalkozásunk litván dobozos sűrített tejet forgalmaz. A weboldalunkon (www.hunorkatej.hu) is szerepel a háromtejes torta receptje, de olyan gyönyörű képet, mint a tiéd, sehol nem találtam.
Esetleg kicserélhetném a tiéddel? Természetesen aláírom, hogy a kép Lúdanyó blogjából származik.
Üdv.
Kati "

Megnéztem persze a honlapot is és sajnálattal állapítottam meg, hogy nem találkoztam még ezzel a fajta sűrített tejjel, pedig szívesen használnám. Ezért is gondoltam arra, hogy felhívom rá a figyelmet, hátha beindul valami. Ráadásul remek receptek is vannak ott :)


Megjegyzések

erős ildikó üzenete…
Köszi a lelőhelyet, és tényleg örömmel olvasom, hogy ilyen pozitív példák is vannak!:)
Névtelen üzenete…
Kedves Ludanyo,

Orommel olvasom a sok igazan finom sutemeny recepteket es csodalom kitartasukat, hogy mennyi idot aldoznak blogjaikra es ertekes informaciot adnak at oldalaikon. Sokat probalkozunk mi is elkesziteni beloluk, itt masok az izhagyomanyok, de nagy sikert, boldog arcokat es meleg oleleseket kapok mindig ha magyarorszagi peksutemenyt vagy mas sutok.
En szinte csak korhazba, rakbeteg pacienseknek, fantasztikus munkat vegzo orvosainknak es minden velunk foglalkozo novereknek es onkentesen dolgozo jo lelkeknek keszitem a finomsagokat.
Ebbol is latszik, hogy fontos, hogy amit osszeallitok az ha nem is teljesen organic szarmazasu, de legalabb abszolut mentes legyen legyen minden letezo meregnek a lehetosegetol. Sokuk blogjan latom a szukseget onoknel is, hogy probalnak gyerekeiknek es csaladjukbak minel tobb vegyszer es meregmentes etelt adni. Nem akarom sokaig rabolni idejet, egy tipp talan ha erdekli es nehezebb beszerezni a suritett tejet, elkeszitheto otthon is nagyon egyszeruen.

You make evaporated milk by reducing it — or evaporating away much of the water it contains. Don't boil it, because it will scorch and stick like mad to your pan, resulting in a grumpy dishwasher. Simmer it until it is reduced by more than half. Commercially produced evaporated milk has had 60% of its water removed. In these days of instant cooking and gratification, it is rare to find someone who would rather take the time to evaporate his or her own milk than pick up a few cans at the store. But, if you don't want to buy canned evaporated milk — and since you know cans inside coating are harmful — it's nice to know there is an alternative and it is absolutely healthy too.

Ne haragudjon, hogy angolul van, de igazan nagyon egyszeru csak nagyon finoman melegiteni kell a tejet mig a fele elparolog, nem forralni, de erosen gozolojon, igy otthon is elkeszitheto meg olcsobb is es biztos nincsen benne a konzervdobozokon belul levo mergezo bevonat sem. Ehhez persze lehet mezet vagy egyeb edeitoszert is tenni ha valaki igy szeretne. Raadasul sajnos, hogy mit kell rairni a csomagolasra az elelmiszereknek az nem a vasarlot hanem a gyartokat vedi mert pl. ha valamibol akar rakkelto vegyuletbol van az elelmiszerben, de az nem eri el a hivatalosnak velt hatarokat akkor azt nem kell feltuntetniuk. No ne haragudjek, hogy elmentem olyan tema fele amivel on nem is foglalkozott csak probaltam rovid hatteret adni a "mierthez".

Koszonjuk szepen receptjeiket es az erofesziteseket amivel ha attetelesen is, de mindig kis boldogsagot lopnak masok eletebe.

Midnight Baker
Chef Viki üzenete…
Na az ilyenek miatt érdemes blogot írni :-)

Nagyon örülök neki! Gratulálok!
lúdanyó üzenete…
Napmátka, ezért is gondoltam, hogy közreadom a levelet :)

Kedves Midnight Baker, köszönöm a hozzászólásod, örülök, ha találsz nálam olyan receptet, amit érdemesnek találsz megsütni. Kösz, a sűrített tej receptet is.

Viki, bár nem dicsekedni akartam ezzel a levéllel, de tagadhatatlanul jól esett :)
szepyke üzenete…
Hoppá, elindultunk a világhír felé?
:))))

Gratulálok!:)
Moha üzenete…
De jó ilyet olvasni! Szép napot szerez az embernek!
lúdanyó üzenete…
Szepyke, :))) Köszönöm :)

Moha, én is így gondolom! Ráadásul azt néztem, hogy a Hunorkatej honlapjának is megugrott a látogatottsága :))
trinity üzenete…
Ritkaság valóban, mellette pedig gratulálok neked!!!
Wise Lady üzenete…
Gratulálok! Jó példa, igen. (Bár azért a kisördög motoszkál bennem, hisz egy egyszerű szórólapot se nyomtatnak ingyen.)
lúdanyó üzenete…
Trinity, köszönöm :)
Wise Lady, köszönöm neked is, a kisördögnek szerintem most nincs oka megszólalni :)
Wise Lady üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown üzenete…
én láttam a http://www.markomilk.hu oldalon. ott lehet rendelni sűrített tejet és kész tejkaramellt is! :)

Népszerű bejegyzések