VKF! XXVII. forduló - Pályázati kiírás

Nehéz dolgom van Vesta remek témája és összefoglalói után, de remélem, hogy legalább a résztvevők számára gyerekjáték lesz ez a forduló.

Én most nem hozzávalóban, ételfajtában, fogásban gondolkodtam, hanem eseményben,
ami pedig nem más, mint a (kissé ódivatú szóval):

születésnapi zsúr gyerekeknek


(Na, mikor készült a kép? :))

A pályamű lehet egy egész születésnapi menü, lehet egy jópofa torta, vicces hozzávaló, bolondos fogás - szóval olyan ételeket, italokat várok, amik megállják a helyüket egy születésnapi összejövetelen, finomak, érdekesek és még egészségesek is.
Itt a hangsúly nem a különleges hozzávalókon van, hanem inkább egy-egy jópofa ötleten, a tálaláson, a kreativitáson.
"A világ legegészségesebb dolga a születésnap. Minél több van belőle egy embernek, annál tovább él."- hát tegyük emlékezetessé ezeket az alkalmakat :)

Bizonyára sokan vannak olyanok, akiknek testhezálló lesz ez a feladat, de lesznek szép számmal olyanok is, akiknek nem eléggé inspiráló ez a téma. Mivel gyerekekről van szó, ezért korlátozottak a felhasználható hozzávalók, főzési technikák.
De legyen éppen ez az inspiráció forrása: hogyan lehet gúzsba kötve táncolni !

Amióta megtudtam, hogy mi az a VKF! (ami nem is volt nagyon régen), gondolkodtam azon, hogy én milyen feladatot választanék, ha egyszer sorra kerülnék.
Egy ideje dédelgetem magamban ezt a témát, amit most még inkább időszerűnek érzek - áttételesen kapcsolódik a "Fő az egészség" kampányhoz is (kitalálói: Chef Viki, Garffyka, Trinity és Max).

Jó lenne, ha összeállna egy olyan gyűjtemény, ami segítséget nyújt azoknak is, akik nem gyorsétteremben szeretnék letudni a gyerek születésnapját.

Bónusz feladatként pedig szeretném, ha ajánlanátok olyan játékokat, amiket egy ilyen születésnapi összejövetelen lehet játszani. A körülmények persze nagyon vegyesek lehetnek: jó idő, rossz idő, kis lakás, nagy lakás, kert,belváros,...
Szerintem érdemes korcsoportot is megjelölni, pl. : 6 éven aluliak, 6 - 10 éves korig, 10 -14 évesig

Nekem nagyon jó emlékeim vannak a saját születésnapi zsúrjaimról, bár a menü minden alkalommal ugyanaz volt : tejszínhabos kakaó kaláccsal, csokitorta a miskolci egyetem büféjéből (ahová páternoszteren kellett menni!), a torta tetején, direkt az én kedvemért marcipánrózsa.





A fényképeket elnézve igencsak szolid összejövetelek lehettek, igazi lányos zsúrok :)

A gyerekeimmel kifejezetten élveztem a születésnapi bulikat, attól kezdve, hogy nagyobbacska óvodások lettek egészen kisiskolás korukig rendszeresen megtartottuk, néha egymás után többet is.
A csúcs az volt, amikor a lányom iskolás lett: tartottunk egyet az óvodai barátnőkkel, egyet az új, iskolai barátokkal, egyet pedig a szomszéd lányokkal.
A gyerek barátkozós volt, a lakásunk pedig nagyon kicsi :)



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Remélem, hogy sokunkban szép emlékeket ébreszt ez a kiírás, és sokan lesznek azok is, akik a mi segítségünkkel szereznek majd szép emlékeket saját gyerekeiknek.

A közzététel határideje: augusztus 22 - 23 (szombat, vasárnap), de azért a szokásokhoz híven én is lágy szívű leszek és egy-két napos csúszás belefér.
Természetesen akinek nincs blogja, az is pályázhat, a pályaművek linkjét vagy magát a pályaművet a VKFXXVII@gmail.com email címre várom és figyelni fogom a gyűjtőblogokat is, nehogy elsikkadjon valami jó ötlet.


Hivatásos tortagyártók, gyorséttermek kíméljenek!

Magáról a VKF! játékról és a régebbi VKF! kiírásokról itt olvashattok.

(És nagy izgalommal várom, hogy tetszik-e a téma nektek :))

Megjegyzések

sedith üzenete…
Naná, hogy tetszik! :) Igaz, még picik a lányaim és nem szerveztem nekik kimondottan gyerekzsúrt, de valamit kihozok a témából!;):) Örülök, hogy ezt "dobtad piacra"!:D
szepyke üzenete…
Yes!
Imádlak ezért. Istenem, könnyeket csaltál a szemembe a kakaós, kalácsos szülinapi zsúrokkal! Nekem is ilyen emlékeim vannak. Most megyek, hüppögök egy kicsit, aztán előrántom a gyerekmenűmet!:D Viszont a határidőkor én éppen nyaralok, vagyis gumimatracozom a Balatonon, tehát vagy előre fogom feltenni, vagy késni fogok, de igyekszem!
Köszönöm!!! Remek ötlet!:D
trinity üzenete…
Lúdanyó,
köszi a kiírást!!!!
Hű, hogy az elmúlt években mennyi zsúr is volt nálunk...most kezdünk épp kifele menni belőle, na de azért majd összehozunk még egy nosztalgiázósat:)))
Külön köszönöm, hogy itt is megemlítetted a kezdeményezésünket!!!
Gabojsza üzenete…
Lúdanyó, komolyan mondom, ez a leginkább kedvemre való VKF téma az utóbbi időben! Máris több ötletem van:-) SZUPER!!!
lúdanyó üzenete…
Köszönöm! Nem is tudjátok, hogy micsoda nagy kő esett le a szivemről :) Tegnap este újraolvastam a régi kiírásokat és teljesen bepánikoltam :))
timus üzenete…
Épp jövök beszámolni a cukkinis kukoricás lepényről, erre leszállított a vágányról a kiírás :D. Nekem tetszik, pedig nincs is saját gyerekem. :) Azt hiszem befogom kísérleti nyúlnak az egy napon született unokahugikat (5 és 14 évesek, szóval majd változatosnak kell lenni).
Ági, aki főz üzenete…
Ez csodálatos!!! Az 1-es számú gyermek születésnapja aug. 24-én lesz! Egy nappal a határidő után! Lesz miből válogatnom, az ötleteket illetően. Köszönöm.
Orsi üzenete…
Szuper!!!Az eddigi egyik legjobb kiírás!Szuper,szuper!
Limara üzenete…
Nagyon jó ötlet! Mi is tartunk minden évben szülinapi zsúrt és szinte hetente járnak is a gyerekeim! :))
erős ildikó üzenete…
Feladtad a leckét! Nekem nem lesz könnyű, de annál izgalmasabb! Köszi!
Vesta üzenete…
Remek a téma, most már ne izgulj tovább :)) Nekem a fényképeid idézik fel a gyerekkorom,hasonlók lelhetők fel a mi albumainkban is !
Zsuzsi üzenete…
Hú, asszem kölcsön kell kérnem D. unokatesóit, mert nálunk már/még nincs a családban, nekem meg főleg nem... Vagy szimplán az infantilis barátnőimre támaszkodom, de az tuti, hogy ezt nem hagyom ki!!! :)
Chef Viki üzenete…
Csókolom, lementem hídba! Micsoda remek ötlet! Zseniális!

Egyetlen kérdésem van: lehet fikció? Nincs gyermekem :-(((
mandy tarragon üzenete…
Hm, ez nagyon tetszik :) Már van is egy rendhagyó ötletem :D
Süti Bazár üzenete…
Lúdanyó! Ugye nem kell olyan nagyon komolyan venni, hogy egészséges legyen? Mert akkor majdnem az összes sütim kiesik .:(
De, eszembe jutott, mézes-gyümis az jó. Klassz ez a téma. De nekem még csak ez az első VKF-em, húha, izgalmas... :-)))
Vegavarázs üzenete…
Lúdanyó, zseniális ötlet! Sajnos a múltkorira idő hiányában nem tudtam nevezni, emiatt is várom a mostanit. Klassz téma!
Kiskukta üzenete…
Nekem is nagyon tetszik a kiírás, ráadásul nálunk aktuális is lesz, nagylányomnak aug. 16-án van a szülinapja.
lúdanyó üzenete…
Köszönöm mindenkinek! :) Hezitáltam sokat amiatt, hogy persze nincs mindenkinek gyereke, (de még lehet Chef Viki :))), de mindenki volt gyerek, legalábbis remélem :). Lehet képzeletbeli gyereknek, ismerős, rokon gyereknek vagy saját magunknak.
Lehet, hogy valaki egész gyerekkorában vágyott volna ilyesmire, de nem kapta meg, hát most megcsinálhatja magának!

Az egészségesen én azt értettem, hogy házi készítésű sütemény, rágcsa, ital, nem bolti, tele ízfokozóval és ehhez hasonlókkal. Szóval nálam az egészségesbe nem csak a reformkonyha fér bele :)
Anya üzenete…
Lúdanyó!
Nagyon tetszik a téma! Én sem voltam híve a különféle gyorséttermi partiknak. Mindig is én szerveztem a csajoknak a bulit. Mostanra már elég jól kialakult menűnk van, és minden házi készítésű. Nálunk is pont akltuális, a 3. lányomat augusztus 11-én ünnepeljük.
Köszönöm az ötletes témát. :)
vnjudit üzenete…
Méghogy tetszik e?
Szuper ötlet:)
És igazi kihívás.
Unknown üzenete…
Kicsit nehéz lesz tesztelnem a készítményeket, de előbb-utóbb ezen a témán is el kell töprengenem - elvégre a legkényesebb ínyencek számára készülő menüről van szó ;) Jó kiírás!
lúdanyó üzenete…
Örülök, hogy kihívást láttok ebben a témában :)
Arra nem gondoltam, hogy tesztelni is illene valódi résztvevőkkel, pedig tényleg!
Tündér üzenete…
Izgalmas a téma számomra is, már csak azért is mert ilyen menüt még nem volt alkalmam készíteni, egyelőre:)Már jár az agyam a dolgon...:)
Zsuzsi üzenete…
Szia!
Hú ez nagyon jó ötlet. Komolyan mondom szerintem simán benne van eddigi legjobb v.k.f. témák között. Jó pár kört kihagytam, de most erősen fontolgatom az indulást újra. Ügyes vagy!
Csokiparány üzenete…
Jaj nagyon jó, nagyon jó!!! :-)))
Ottis üzenete…
Szuper ez a téma!Nagyon örülök neki és köszönet érte!És gratula a stafétához!
lúdanyó üzenete…
Nagyon jól esik, hogy ennyien örülnek ennek a témának :)
Köszönöm a gratulációt!
Pomme Pomme üzenete…
Lúdanyó! Ez tényleg jó ötlet! Nálunk az első gyerkőc nulladik születésnapja valamikor szeptemberben lesz, úgyhogy majd erő, pocak és időjárás függvényében veszek részt ezen a fordulón, de remélem, a többiek sok jót írogatnak össze, amit a következő években használhatok. :)

Ó, a miskolci egyetemi páternoszter! Azt én is nagyon szerettem, bár eléggé féltem tőle. :) A fényképek alapján azt hiszem, te egy kicsivel korábban páternosztereztél ott, és nekem csokitortát se hoztak a büféből. :( Bár nem is voltunk igazán zsúrozósak, mi mindig az oviban ünnepeltünk.
lúdanyó üzenete…
Nahát, nagy örömmel olvasom a hozzászólásod :) Rendes Anyuka előre készül az elkövetkező évekre :))

Én is nagyon féltem a páternoszterben, de képzeld el, egyszer benne maradtunk a barátnőmmel és megnéztük, hogyan fordul meg :)
Előtte azért sokszor szemrevételeztük, hogy biztosan nem kerül-e fejjel lefelé valaki, ha benne marad :)
Ági üzenete…
Nagyon-nagyon jó téma. Imádok gyerekeknek sütni-főzni.Annyi jó ötletem van. Ha egyszer az én lányom is elkezdene enni...:))
lúdanyó üzenete…
Ágianyu, örülök, hogy tetszik! Egyszer csak elkezdi, esetleg éppen most :)
Anyul üzenete…
Szia Lúdanyó!

Valamiért nem sikerült elküldenem a jelentkezésem a megadott email-címre.

Ezért itt pályáznék, ha ez lehetséges, ezzel a májusi bejegyzésemmel:

http://hazisarkany.blogspot.com/2009_05_01_archive.html

Üdvüzlettel:

Anyul

Népszerű bejegyzések