Sashegy-krém
Az eredeti neve a desszertnek: Highland cream és jóféle whiskey-t is kevernek bele. Az elnevezés alapján gondolom, hogy skótot.
Whiskey nem volt itthon, került bele sherry - így aztán valami új nevet kellett a krémnek kitalálni. Nem túl nagy fantáziával a lakóhelyünkről neveztem el, az is magasan van :)
A krém különben nagyon finom, enyhén alkoholos, ropogós, habos édesség.
Hozzávalók:
2 dl tejszin
175 gr joghurt
2-3 ek méz
3 ek sherry (vagy bármilyen alkohol)
3 ek zabpehely
3 ek szeletelt mandula
3-4 db keksz (Hobbit, Győri zabfalatok vagy valami hasonló)
Elkészítés:
1. A zabpelyhet és a mandulát szárazon megpirítjuk egy serpenyőben.
2. A zabpehely-mandula keveréket és a kekszet apróra vágjuk, legjobb egy robotgépben, ha nincs, akkor zacskóban sodrófával összetörjük.
3. A tejszint kemény habbá verjük.
4. A joghurtot összekeverjük a mézzel, beleforgatjuk a tejszinhabot, hozzáadjuk az alkoholt és a ropogós morzsalékot.
Lehűtjük és úgy tálaljuk. Igen finom, könnyű édesség, fagyinak is el tudnám képzelni.
forrás: Kitchen Library
Megjegyzések
Fülledt, párás hőség van, csak kóválygok...
Viki, ha megennéd, csak még jobban kóvályognál, de legalább jókedvűen :)
Napmátka, köszönöm! A névadással persze elárultam egy lényegtelen titkot magamról :)
Nagyon megkívántam, de ma már nem állok neki...:))