Kávés kávé-keksz
Gyors, egyszerű és nagyon finom keksz. Ropogós is, puha is, kávés is. Csupa olyan tulajdonság, ami egy keksznek csak előnyére válik.
Hozzávalók: (kb. 50-60 db kekszhez)
1 marék kávébab
3 tk őrölt kávé
125 gr puha vaj
150 gr barnacukor
220 gr finomliszt
1 tojás
3 tk vaniliakivonat
csipet só
2 tk sütőpor
Elkészítés:
1. Nincs kávédarálóm, ezért robotgépben őröltem meg kb. 20-30 kávészemet, így kicsit durvább őrleményt kaptam, ami szerintem direkt jót tett a süteménynek.
2. A sütőt előmelegítem 180/160 C fokra (normál/légkeverés).
3. A puha vajat a cukorral, vaniliakivonattal, őrölt kávéval habosra keverem.
4. Hozzáadom a tojást, azzal is jól összekeverem.
5. A liszthez adom a sót, sütőport és hozzákeverem a cukros-tojásos-vajhoz. Elég puha, ragacsos tésztát kapunk, ami nyersen is nagyon finom.
6. Kibélelek 2 tepsit sütőpapírral.
7. Kisdiónyi gömböcskéket formálok a tésztából és jó messzire rakom le őket egymástól a tepsire. Sütés közben a tészta szétterül majd és szép kis kerek kekszalakot vesz fel. Minden gömböcske tetejére nyomok egy szem babkávét.
8. Beteszem az előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt megsül. Akkor jó, ha szép világosbarna szinű lesz a keksz.
9. Rácson kihűtöm - nagyon hamar hül és nagyon hamar elfogy, ha nem vigyázunk. De hát ezért sütöttük, nem?
Hozzávalók: (kb. 50-60 db kekszhez)
1 marék kávébab
3 tk őrölt kávé
125 gr puha vaj
150 gr barnacukor
220 gr finomliszt
1 tojás
3 tk vaniliakivonat
csipet só
2 tk sütőpor
Elkészítés:
1. Nincs kávédarálóm, ezért robotgépben őröltem meg kb. 20-30 kávészemet, így kicsit durvább őrleményt kaptam, ami szerintem direkt jót tett a süteménynek.
2. A sütőt előmelegítem 180/160 C fokra (normál/légkeverés).
3. A puha vajat a cukorral, vaniliakivonattal, őrölt kávéval habosra keverem.
4. Hozzáadom a tojást, azzal is jól összekeverem.
5. A liszthez adom a sót, sütőport és hozzákeverem a cukros-tojásos-vajhoz. Elég puha, ragacsos tésztát kapunk, ami nyersen is nagyon finom.
6. Kibélelek 2 tepsit sütőpapírral.
7. Kisdiónyi gömböcskéket formálok a tésztából és jó messzire rakom le őket egymástól a tepsire. Sütés közben a tészta szétterül majd és szép kis kerek kekszalakot vesz fel. Minden gömböcske tetejére nyomok egy szem babkávét.
8. Beteszem az előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt megsül. Akkor jó, ha szép világosbarna szinű lesz a keksz.
9. Rácson kihűtöm - nagyon hamar hül és nagyon hamar elfogy, ha nem vigyázunk. De hát ezért sütöttük, nem?
Megjegyzések
Örülök, hogy visszatértél a kekszekkel! :) Klasszak!
Isteni fini lehetett...
Tényleg nagyon finom, ráadásul nagyon gyorsan kész van.
Imádom a kávés dolgokat/sütiket. Biztosan kipróbálom. Szabad? Köszi!
Trinity, kávérajongók jól járnak vele :)
Fahéjas kávékülönlegesség. A természetes aromák és fűszerezett illatok csodás találkozása. Presszókávé sűrített tejjel, mandulatejjel és fahéjjal ízesítve."
Gödöllő más is megkóstolhatja!:))
http://caffe.tuztoronyhaz.hu
a marék kávébab a tetejére kerül egészben. A 3 tk őrölt kávéhoz külön megőröltem 20-30 szemet. Remélem, hogy nektek is ízleni fog :)