Kakaós palacsinta
Hallom a méltatlankodó megjegyzéseket: Kakaós palacsinta? Hát az is egy recept? Azt mindenki tud csinálni :)
Igen, kakaós, de nem a tölteléke, hanem a tésztája.
Egy francia gasztroblogban találtam a receptet és ez a blog teljesen elvarázsolt. Gyönyörű képek, rafinált, mégis egyszerű ételek, annak is érdemes megnézni, aki nem tud franciául.
Pofonegyszerű ötlet, mégis egészen más mint egy sima palacsinta. Érdemes kipróbálni, ha valami egyszerű, mégis különleges édességre vágyunk.
Most meggyes-túrós töltelékkel ettük, nagyon finom volt.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1/2 l tej
3 tojás
6 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek cukor
1 csipet só
1 ek olaj
1-2 ek rum
kevés vaj
töltelék:
1/2 kg túró
2 dl tejföl
1 kk vaniliakivonat vagy vaniliáscukor
cukor ízlés szerint
őrölt fahéj
kimagozott nyers meggy
Elkészítés:
1. A palacsintatésztához összekeverem a lisztet a kakaóval, cukorral, sóval. Hozzáütöm a tojásokat és apránként hozzáöntve a tejet, simára keverem kézi habverővel . A végén belekeverem az olajat és fél órára beteszem a hűtőszekrénybe.
2. Közben a töltelékhez a hozzávalókat a meggy kivételével simára keverem.
3. A tésztából vastagabb palacsintákat sütök, nekem ebből a mennyiségből 16 palacsinta lett. Minden palacsinta előtt borsónyi vajat teszek a serpenyőbe.
4. Megkenem a palacsintákat a túrókrémmel, kirakom meggyszemekkel és összetekerem.
Nagyon finom és szerintem látványos is.
Megjegyzések
Lassan a francia blogger jön Hozzád ámuldozni!! Csodás a palacsinta!!!
Vesta, itt ülök a gépnél és somolygok, mint a vadalma :) Köszönöm, nekem is feltünt :))
Cserke, köszönöm, jól esik a dícséret :)
Trinity, neked is köszönöm :) Nagyon sok képet készítek, aztán válogatok belőlük.
De azért azt látom, hogy vannak akik ezt művészi szinten űzik, nem csak ételfényképet készítenek, hanem művészi alkotást
nagyon tetszik, Lúdanyó! :)
Nagyon aranyosak vagytok :))
Az ötlet pedig marha jó! Megvéve!
Ezt a fotózós fejlődést nem akarod véletlenül nekem is megtanítani? Szorgalmas diák lennék!
Most megyek, megnézem a francia blogot:)
A fotózásról én még nem tudok mit tanítani :) Úgy próbálom fényképezni az ételt, hogy étvágygerjesztő legyen. Nálam ez azzal egyenlő, hogy közeli képeket készítek, hogy minnél jobban látszódjon az étel, hogy minél jobban el lehessen képzelni az ízét, illatát :)
Meg persze próbálok másokat is tanulmányozni, végiggondolni, hogy mitől tetszik nekem egy kép.
Hát ennyi :)
egy másik mérleg hasonló korban - Ági
Nekem sikerült átadni a vonzódásomat a gyerekeimnek, mind a ketten franciát tanultak/tanulnak második nyelvként, így legalább van aki segíteni tud nekem :)
Neked is minden jót: olvasást, főzőcskézést!