Paprikás újkrumpli tojással, zöldborsóval
Ezt a receptet egy régi Magyar Konyhában olvastam kb. 20 éve.
Újkrumpliból paprikáskrumplit készítünk, nem kell annyi víz hozzá, mint ha régi krumpliból készítenénk, az újkrumpli nagyon sok vizet tartalmaz.
Ha már majdnem kész a krumpli, tegyünk hozzá zöldborsót ízlés szerinti mennyiségben (vagy amennyi éppen van otthon :)) és főzzünk puhára mindent. Ha kész, keverjünk hozzá tejfölt, pár kemény tojást negyedelve és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel.
Nagyon finom, hasonlít a paprikás krumplihoz és mégis egészen más.
Megjegyzések
és nagyon szép a kép megint.
Szerintem zöldborsó helyett finom lehet mindenféle zöldséggel, pl. karfiollal is. Amúgy a karfiolt én nagyon szeretm paprikásnak, galuskával.
Tényleg nagyon jó recept- a paprikás krumplit és a borsót is szeretjük!!!Köszi!
A fotó szintén szuper lett!!!
hogy lesz ekkora a fotód???
Nem mitha lenne mostanság olyan jó minőségű képem, amit ekkorában én fel tudnék tenni, de később még hátha......
Köszi előre is!!
Elküldöm neked emailben, hogy mit kell csinálni. Én Fűszeres Esztertől kérdeztem meg, ő kúldte el nekem :)