Házi boursin - vagyis zöldfűszeres túrókrém
A receptet franciaórán kapták a lányomék a franciatanárnőjüktől, így aztán autentikus receptnek tekintjük :).
Ebből a mennyiségből jó nagy adag lesz.
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró
20 dkg túró vagy krémsajt
20 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Vágjuk apróra a petrezselyemzöldet, kaprot. Az eredeti recept szerint friss tárkony is kellene bele, de az most nem volt itthon.
Keverjük össze a juhtúrót, túrót, vajat, az összevágott zöldeket és az áttört fokhagymát. Kóstoljuk meg, mielőtt megsózzuk, mert a juhtúró néha nagyon sós. Ízlés szerint tegyünk bele borsot is.
Frissen is nagyon finom, de az ízeknek jót tesz, ha áll egy kicsit.
Mi rozskenyérrel ettük, nehezen lehet abbahagyni.
Készíthetünk belőle golyókat is, meg lehet őket hempergetni durvára darált borsban, apróra vágott friss fűszernövényben, stb.
Vörösbor mellé sem megvetendő. Vagy mellé a vörösbor.
Ebből a mennyiségből jó nagy adag lesz.
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró
20 dkg túró vagy krémsajt
20 dkg vaj
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor kapor
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
Vágjuk apróra a petrezselyemzöldet, kaprot. Az eredeti recept szerint friss tárkony is kellene bele, de az most nem volt itthon.
Keverjük össze a juhtúrót, túrót, vajat, az összevágott zöldeket és az áttört fokhagymát. Kóstoljuk meg, mielőtt megsózzuk, mert a juhtúró néha nagyon sós. Ízlés szerint tegyünk bele borsot is.
Frissen is nagyon finom, de az ízeknek jót tesz, ha áll egy kicsit.
Mi rozskenyérrel ettük, nehezen lehet abbahagyni.
Készíthetünk belőle golyókat is, meg lehet őket hempergetni durvára darált borsban, apróra vágott friss fűszernövényben, stb.
Vörösbor mellé sem megvetendő. Vagy mellé a vörösbor.
Megjegyzések
így, igen élvezetes a fotózás :)
ezt feltétlenül kipróbálom, köszi!!!