Vajban sült banán chilivel, nádcukorral
Nagyon finom, nagyon gyors desszert. Azt hiszem a TV Paprikán láttam egy sorozatot a dél-afrikai konyháról, abban készítettek valami hasonlót.
Hozzávalók:
3 banán
3-4 ek nádcukor
chilipaprika
3 dkg vaj
1/2 dl rum
1/2 dl tejszin
(hárman ettük ezt a mennyiséget)
Elkészítés:
A banánokat 4 felé vágjuk (egyszer hosszában és egyszer keresztben). Összevágunk nagyon apróra egy-két kimagozott chilipaprikát (lehet szárítottat is használni, ha nincs friss és persze lehet bennehagyni magot is, ha valaki a nagyon csípőset szereti) és összekeverjük a cukorral.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, a banánokat beleforgatjuk a chilis cukorba és közepes lángon megsütjük mindkét oldalukat. Gyorsan sül, arra vigyázzunk, hogy a vaj ne égjen meg, a banán pedig ne olvadjon szét.
Kiszedjük egy tányérra a banánokat, beleöntjük a rumot a forró serpenyőbe - bátrabbak meg is gyújthatják, összeforraljuk, beleöntjük a tejszínt, azzal is összeforraljuk és kész is. A banánokra öntjük a mártást és megesszük. Finom lehet vaniliafagyival, azzal is ki fogom majd próbálni.
Más gyümölccsel is lehet próbálkozni, szerintem jó lehet almával, körtével, szilvával. A keményebb gyümölcsöt tovább kell sütni, mint a banánt.
Megjegyzések
Pl. a kedvence a chilis csokifagyi:)Valószínű ez is bejön neki!!!