Sztrapacska-tócsni
Nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy a tócsni biztosan finom lehet juhtúróval és káposztával, méghozzá úgy, hogy belekeverem ezeket is a tócsni tésztájába. Hát mondhatom, hogy egészen remek lett az eredmény. Már sülés közben fantasztikus illata volt a piruló káposztától, az íze pedig olyan sült sztrapacskás lett. Nagyon finom!
Hozzávalók:
Kb. fél kg finomra reszelt krumpli
3 tojás
4 púpos ek finom liszt
15 dkg juhtúró
egy fél fej (kicsi) káposzta durvára reszelve
só, bors
füstölt szalonna, tejföl, medvehagyma
Elkészítés:
Keverjük össze a reszelt krumplit a tojásokkal, adjuk hozzá a lisztet, juhtúrót, reszelt káposztát, borsot. A végén sózzuk meg, mert a juhtúró néha nagyon sós tud lenni.
Nem volt kedvem lepénykéket sütni, így beleegyengettem egy kiolajozott formába a masszát - az a fontos, hogy ne legyen túl vastag, kb. 2-3 cm, mert akkor tud jó ropogósra sülni.
Előmelegített 200 C fokos sütőben sütöttem nagyjából 30 percig.
Amíg sült, füstölt szalonnát apró kockára vágtam és ropogósra sütöttem.
Tejföllel, apróra vágott medvehagymával és a szalonnakockákkal együtt nagyon, nagyon finom.
Kicsit inkább téli ételnek mondanám, de a hozzáadott medvehagymától (mi mástól :)) tavaszi is lett.
Megjegyzések
A juhtúrót is nagyon szeretem, káposztával együtt pedig nagyon kiadós lehet!