Rumos meggy befőtt

Egyelőre nem sikerült elfogadható képet készíteni a befőttről, de biztosan mindenki el tudja képzelni.

A világ legegyszerűbb befőttje, elrontani nagyon nehéz, bár nem lehetetlen :).
A leve felér a legfinomabb likőrökkel, maga a rumos meggy pedig mint tudjuk, rumos is, meggy is ....
A receptet F. Nagy Angéla A család szakácskönyve könyvében olvastam és készítem már hosszú évek óta.
Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal, rácsavarjuk a tetejét és kész. Mehet a kamrába. Pár hét alatt levet ereszt és már lehet is használni.

Megjegyzések

napmátka üzenete…
Mivel nagyon szeretem, és már vannak saját meggyfáink, idén talán nálunk is készül... tényleg egyszerű.
lúdanyó üzenete…
Ahogy olvastam, te is nagy konyakosmeggy rajongó vagy, persze keserűcsokival :) hát az ebből készült csokis öntet már majdnem olyan
napmátka üzenete…
Akkor feltétlen kipróbálom!
melinda üzenete…
mennyi ideig tárolható?télire is eláll? elöre is köszi a választ.
lúdanyó üzenete…
Sokáig. Ha jól le van zárva a teteje, akkor az alkohol konzerválja. Most bontjuk fel a tavaly nyárom eltett utolsó darabokat.

Népszerű bejegyzések