A tócsni és a csirkemell házassága
(hátul a sima krumplis, elől a répás lepények, meg egy vacak kép)
Tócsni hússal dúsítva, egyszerű, gyors, laktató. (2 in 1)
A tócsnihoz finomra reszeltem kb. 50 dkg krumplit, hozzákevertem 2 tojást, 4 gerezd reszelt fokhagymát, 1 nagy csokor petrezselyemzöldet apróra vágva, 4 ek finomlisztet, sót, jó sok borsot és egy kisebb nyers csirkemellfilét egészen apróra vágva.
Teflonserpenyőben, nagyon kevés olajon, közepes lángon kis lepénykéket sütöttem belőle.
Mikor elfogyott a massza kétharmada, hozzákevertem egy nagyobb répát finomra reszelve. Mivel a reszelt répa elég nedves, tettem hozzá még 1 ek lisztet.
Nagyon finom mind a két változat, a krumplis ropogósabb, a répás puhább és szebb szinű lesz. Remek párolt vöröskáposztával ettük , recept Pákosztos macskától - nem ehhez készült, maradt vasárnapról.
Finom lehet valamilyen joghurtos szósszal, salátával.
Megjegyzések
Nálunk az is szereti, aki mindig húst enne, meg az is, aki sok zöldséget és kevés húst :)
Ja és a macskánk is, mert ő meg odavan a nyers csirkehúsért :)
Nekem közben beindult a fantáziám, kipróbálnám répa helyett nagyon vékonyra szeletelt káposztával, reszelt céklával, sütőtökkel. Hús helyett pedig túróval, finom lehet pl. juhtúróval és káposztával. Ki is fogom próbálni hamarosan ezeket a változatokat is.