Kenyér-gyűjtő bejegyzés
Mostanában lelkesen keresek, olvasok kenyérrecepteket könyvekben, blogokban, néha meg is sütöm valamelyiket, aztán elfelejtem, hogy mit hol találtam. Elhatároztam, hogy összegyűjtöm őket egy bejegyzésben, a lista folyamatosan bővül majd.
A recepteket nem ismétlem meg, csak egy linket teszek hozzájuk. Azt a forrást írom le, ahol én először megtaláltam. Fénykép, megjegyzés ahhoz kerül, amit már megsütöttem.
Pita
Sütöttem már többször pitát, de valahogy nem voltam elégedett az eredménnyel. Limara-nál találtam ezt a receptet, sokan áradoztak róla és tényleg annyira jó, mint amit írnak róla. A sütésnél annyit változtattam, hogy nem a sütő rácsán sütöttem, hanem egy speciális pizzasütő tepsin. Ez egy kerek sütőlap és lyukacsos az alja, a pizza is egészen ropogósra sül rajta (Tesco beszerzés :))
Zsemle (zsömle)
Ezt a receptet Gourmandulánál találtam, de úgy láttam, hogy sok helyen szerepel, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Én is 1/3 arányban használtam teljes kiőrlésű lisztet. A zsemlék annyira finomak frissen, hogy pillanatok alatt eltüntette a család. Legközelebb kipróbálom különféle ízesítőkkel: magokkal, olajbogyóval, szárított paradicsommal, stb.
Folyt. köv.
A recepteket nem ismétlem meg, csak egy linket teszek hozzájuk. Azt a forrást írom le, ahol én először megtaláltam. Fénykép, megjegyzés ahhoz kerül, amit már megsütöttem.
Pita
Sütöttem már többször pitát, de valahogy nem voltam elégedett az eredménnyel. Limara-nál találtam ezt a receptet, sokan áradoztak róla és tényleg annyira jó, mint amit írnak róla. A sütésnél annyit változtattam, hogy nem a sütő rácsán sütöttem, hanem egy speciális pizzasütő tepsin. Ez egy kerek sütőlap és lyukacsos az alja, a pizza is egészen ropogósra sül rajta (Tesco beszerzés :))
Zsemle (zsömle)
Ezt a receptet Gourmandulánál találtam, de úgy láttam, hogy sok helyen szerepel, kisebb-nagyobb változtatásokkal. Én is 1/3 arányban használtam teljes kiőrlésű lisztet. A zsemlék annyira finomak frissen, hogy pillanatok alatt eltüntette a család. Legközelebb kipróbálom különféle ízesítőkkel: magokkal, olajbogyóval, szárított paradicsommal, stb.
- Vendégváró kenyerek bogármestertől >>>
- Dagasztás nélküli kenyér Csicseriborsótól >>>
- Diós rozskenyér szendvicshez Fűszeres Esztertől >>>
Folyt. köv.
Megjegyzések