Citromos csirkemell - Petti di Pollo al Limone
Szakácskön

Gyors, egyszerű, finom.
Hozzávalók:
2 csirkemellfilé
65 gr vaj
2 ek citromlé
3 ek fehérbor
1 csokor petrezselyemzöld
1 ek olivaolaj
kevés liszt
só, bors
A csirkemelleket vágjuk ketté hosszában és lapjában is. A lisztbe keverjünk sót és borsot ízlés szerint és forgassuk meg benne a szeleteket. Egy serpenyőben forrósítsuk meg az olajat, 40 gr vajat és süssük meg benne a csirkemellszeleteket mindkét oldalukon (ez kb. 5-6 perc). Tegyük ki egy tányérra őket és tartsuk melegen, amíg elkészül a mártás. A serpenyőben maradt olaj, vaj keveréket forrósítsuk fel, öntsük bele a bort, forraljuk egy kicsit, majd vegyük le a tűzről. Keverjük bele a citromlevet, a maradék vajat és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Öntsük a hússzeletekre és kész. Mi polentával ettük, amibe reszelt sajtot és vajat kevertem.
Megjegyzések
Hoztam neked egy díjat. Nézz be hozzám érte.
http://zsannamanna.blogspot.com/2009/02/kulonleges-barati-dij.html