Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Mézes mandulás kukoricapehely

2009. november 4., szerda


Egészen egyszerűen előállíthatjuk a méregdrágán árult mézes mandulás reggeliző pelyhet. Egyszerre megcsinálhatunk egy nagy adagot és ha meg bírjuk állni, hogy ne csipegessük el az egészet frissen, akkor meg van oldva a reggeli pár napra. A menyiségeken nyugodtan lehet változtatni, lehet több mézet, mandulát is beletenni.

Hozzávalók:
4-500 gr kukoricapehely - egészen jó áron be lehet szerezni egy nagy zacskóval
100 gr mandulapálcika
5 dkg vaj
15 dkg méz

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 160 C fokra.
2. A nagy gáztepsit béleljük ki sütőpapírral.
3. A kukoricapelyhet öntsük bele egy jó nagy keverőtálba, akkorába, amiben össze is tudjuk keverni az alkotórészeket. Keverjük hozzá a mandulát is.
4. Egy lábasban kis lángot olvasszuk össze a vajat és a mézet. Nem kell felforralni, az a cél, hogy folyós legyen.
5. Öntsük rá a kukoricapehelyre és óvatosan keverjük össze.
6. A felét terítsük el a tepsin és süssük a sütőben kb. 10 percig, addig, amíg meg nem pirul kicsit a mandula és a kukoricapehely. Közben keverjük át néha, hogy egyenletesen piruljon.
7. Vegyük ki a tepsiből sütőpapírostól a pelyhet és ugyanígy süssük meg a másik felét is.
8. Ha kihűlt, tördeljük kisebb darabokra és tegyük jól záródó dobozba.

Nagyon finom csak úgy eszegetni is, alig lehet abbahagyni.

11 megjegyzés to Mézes mandulás kukoricapehely:

Sajtkukac írta...

Ez mekkora! megyek is, izzítom a sütőt :-)
N

Moha írta...

Ez tényleg nagy ötlet,nálam már izzik is a sütő, a kenyér után bekerül a próbaadag. Köszi!!

szepyke írta...

Jajjjjjjjj!
Ezt a fajtát imádom a legjobban!
És igen,igen, ezt simán tej nélkül a dobozból megeszem...

lúdanyó írta...

Remélem, hogy nektek is ízlik. Nálunk el kell zárni a dobozt reggeli után :)

Sajtkukac írta...

Máskor legyél szíves kicsit erőteljesebben jelezni, ha egy ilyen brutálisan addiktív dolgot szabadítasz rá a gyanútlan olvasóra :-)Ez valami elképesztő :-)
A család reggelije egy darabig meg is van oldva. Csókoltatlak.

lúdanyó írta...

Ugye, ugye?? :))

Melinda írta...

Isteni! Köszönöm hogy megosztottad a receptet! ;) (y)

lúdanyó írta...

Köszönöm! Nagyon szívesen, máskor is :)

Noémi írta...

Szia!Biztos buta kérdés,de mi az a mandula pálcika?:-)

lúdanyó írta...

Szia, egyáltalán nem buta kérdés :) Lehet kapni olyan szeletelt mandulát, amit nem lapocskákra vágtak, hanem olyan kicsi, hosszúkás, pálcika alakúra. De teljesen jó hozzá a lapocska alakú is, csak azt még érdemes tovább aprítani, hogy kisebbek legyenek a darabok.

Noémi írta...

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!:-)