Mézes mandulás kukoricapehely
Egészen egyszerűen előállíthatjuk a méregdrágán árult mézes mandulás reggeliző pelyhet. Egyszerre megcsinálhatunk egy nagy adagot és ha meg bírjuk állni, hogy ne csipegessük el az egészet frissen, akkor meg van oldva a reggeli pár napra. A menyiségeken nyugodtan lehet változtatni, lehet több mézet, mandulát is beletenni.
Hozzávalók:
4-500 gr kukoricapehely - egészen jó áron be lehet szerezni egy nagy zacskóval
100 gr mandulapálcika
5 dkg vaj
15 dkg méz
Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő 160 C fokra.
2. A nagy gáztepsit béleljük ki sütőpapírral.
3. A kukoricapelyhet öntsük bele egy jó nagy keverőtálba, akkorába, amiben össze is tudjuk keverni az alkotórészeket. Keverjük hozzá a mandulát is.
4. Egy lábasban kis lángot olvasszuk össze a vajat és a mézet. Nem kell felforralni, az a cél, hogy folyós legyen.
5. Öntsük rá a kukoricapehelyre és óvatosan keverjük össze.
6. A felét terítsük el a tepsin és süssük a sütőben kb. 10 percig, addig, amíg meg nem pirul kicsit a mandula és a kukoricapehely. Közben keverjük át néha, hogy egyenletesen piruljon.
7. Vegyük ki a tepsiből sütőpapírostól a pelyhet és ugyanígy süssük meg a másik felét is.
8. Ha kihűlt, tördeljük kisebb darabokra és tegyük jól záródó dobozba.
Nagyon finom csak úgy eszegetni is, alig lehet abbahagyni.
Megjegyzések
N
Ezt a fajtát imádom a legjobban!
És igen,igen, ezt simán tej nélkül a dobozból megeszem...
A család reggelije egy darabig meg is van oldva. Csókoltatlak.