Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Gyors barackos parfé rumos morzsával

2009. augusztus 12., szerda


Pakolászás közben kezembe akadt egy receptekkel félig teleírt füzet. Lapozgattam és megtaláltam benne egy régi kedvencünket, amit egy időben nagyon gyakran készítettem, mert szuper gyors és nagyon finom. De aztán kiszorította a fejemből az a teméntelen, szintén szuper és finom recept amikkel azóta találkoztam.
A receptet Stahl Juditnál láttam, akinek előítéletei vannak vele szemben, az most tegye félre őket, kipróbált, sokszorosan letesztelt recept következik.

Előkészítési idő: max. 10 perc
Fagyasztás: 2 óra
Ár: kb. 400 ft (nagyon felülbecsülve)
4 adag lesz belőle

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
3-4 ek sárgabaracklekvár
6 db babapiskóta
2-3 ek rum vagy valamilyen, a baracklekvárhoz illő alkohol
esetleg 1-2 ek porcukor, ha a lekvár nagyon savanykás



Elkészítés:
1. A babapiskótákat apró darabokra tördelem és megöntözöm az alkohollal. Érdemes ezt abban az edényben megtenni, amiben a fagyasztóba bekerül a parfé.
2. A tejszínt kemény habbá verem - itt jöhet hozzá a porcukor, ha szükséges.
3. A baracklekvárt hozzákeverem a rumos morzsához.
4. Az egészet óvatosan összeforgatom a kemény tejszínhabbal.
5. Beteszem a fagyasztóba, 2 óra alatt pont a megfelelő keménységűre fagy.

Azonnal lehet enni és nagyon-nagyon finom.


9 megjegyzés to Gyors barackos parfé rumos morzsával:

napmátka írta...

Hú, de jó kombináció! És ezek a képek...!

Moha írta...

Én is nyalogatom a képernyőt:))

Mivel minden van hozzá itthon, megyek és a tettek mezejére lépek!

trinity írta...

Ez tényleg nagyon jó, akár Stahl-akár nem..
Bár megjegyzem, az egyik kedvenc bucim is tőle származik....és tök jó!!!

Vesta írta...

Valóban jó kis édesség ez, régebben én is csináltam. Ezeknek a pakolászásoknak számtalan előnye van, például egyszer csak rend lesz,aztán milyen jó érzés,amikor végre kész, arról nem beszélve, hogy már az elején abba lehet hagyni, csak találni kell hamar egy receptes könyvet. Én pár napja sajtos korongokat sütöttem egy rég elfeledett könyvből.

lúdanyó írta...

Napmátka, köszönöm! Te biztosan barackpálinkát használnál hozzá :)

Moha, nagyon kíváncsi vagyok, hogy nektek is ízlett-e.

Trinity, én sok mindent megcsináltam már tőle és a nagy része jól működött. Volt egy-két kudarc is, de lehet, hogy az nem az ő hibája volt :)

Vesta, csak tartanánk már ott, hogy egyszer csak rend van:) Egyelőre ülök az őskáosz közepén és barackos parfét készítek :) Megállapítottam, hogy 4 ember rengeteg hasznos és haszontalan kacatot tud összegyűjteni pár év alatt.
De találtam jó kis receptes újságokat, papírfecniket, füzeteket,...
Lesz miből újítani :)

Chef Viki írta...

Csókolom, nekem bejön S.J. művésznő! Szeretem a receptjeit, nekem abszolút bejönnek!

Ez itt különösen nagyon tetszik!!! Jaj, de megkóstolnám!

Egyébként meg 2 ember is annyi, de annyi vackot tud összegyűjteni... Még megvannak az érettségi tételeink is :-D

lúdanyó írta...

Viki, az a baj a kacatokkal, hogy amint elszánod magad és megszabadulsz valamelyiktől, pár napon belül égető szükséged lenne rá :)
Úgyhogy, csak őrizgesd a tételeket, egyszer még nagy hasznodra lesznek :)

Raindrop írta...

Gyere át hozzám kedves Lúdanyó, van egy játékom! :)

Millie írta...

Ezt én is kipróbálom, ahogy szert teszek némi babapiskótára!