Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Luxus szendvics tízóraira

2009. június 4., csütörtök




Nagyon finom szendvics, a füstölt lazacból kevés kell hozzá, mert nagyon intenzív az íze, a hal inkább ízesítőként van jelen. Ezért 1 csomag füstölt lazacból sok szendvicset lehet készíteni.
Az íze luxus, nem az ára :)

150 gr krémsajtot összekevertem 1 púpos evőkanál sűrű tejföllel, egy nagy csokor finomra vágott kaporral, frissen facsart citromlével és borssal.
Rozskenyérszeleteket vastagon megkentem a sajttal, rátettem 1 szelet nyers, füstölt lazacot és kettőt összeborítottam.
Szerintem ehhez nem kell zöldség, mert elnyomná a hal finom füstös, citromos ízét.
A gyerek ilyen luxus szendviccsel villoghatott az iskolában :)

19 megjegyzés to Luxus szendvics tízóraira:

napmátka írta...

Ez tényleg luxus!:) Nem is szoktam tízóraizni, de ha betennéd a táskámba, hát meg sem várnám a tíz órát!!:)

Pappné Magdolna írta...

Ha 10 percig főzöd a rebarbarát , persze hogy lekvár lesz belőle.
Az ízesített levet forrald fel, zutty bele az összevágott rebarbara, megvárom míg felforr rá a fedőt és azonnal elzárom alatta a gázt.Mire langy melegre hül jó a rebarbara is és 90%-ban egyben marad.

Pappné Magdolna írta...

Nem ide szántam a hozzászólást, hanem a rizspudinghoz. Bocs'

duende írta...

Na ez nálam abszolút kedvenc! Szoktam én hasonlót, vagy majdnem teljesen ilyet, hidegtálakra, ki falatkákban, tényleg isteni finom! :)

trinity írta...

Azta, füstölt lazac-a kedvencem!!!
Egyébként valóban kiadós, szerintem is-nem is lehet belőle nagyon sokat enni....
Kapros sajtkrémmel maga a tökély!

lúdanyó írta...

Napmátka, reggel 7-kor indulunk suliba. Ha idejössz a táskáddal 7-re, abba is teszek egyet :)

Kedves Magdi, köszönöm azért itt is a jó tanácsot :) Ragaszkodni akartam az eredeti recepthez, de szerintem így összeturmixolva jobb lett, mint az eredeti.

Duende, ezt örömmel olvasom :) Hasonló a hasonlónak örül :)

lúdanyó írta...

Trinity, tényleg tökéletes így együtt! Csatlakozhatsz Napmátkához, hozzad te is a táskádat :)

KataKonyha írta...

Én is tarthatom a táskámat? én még nem is ettem füstölt lazacot, valahogy kimaradt az életemből, de úgy tűnik, sürgősen pótolnom kell:)

lúdanyó írta...

Hát persze Kata, hozzad te is :) Ráadásul tényleg muszáj bepótolnod az eddig elvesztegetett időt, amit füstölt lazac nélkül töltöttél :))

Makka írta...

Ó, a füstölt lazac! Én is nagyon szeretem. Sárgadinnye vékonyabb cikkekre vágva, vékony csík füstölt lazac rátekerve, gránátalmamagokkal, aaaahh!:))

lúdanyó írta...

Nyami, ez nagyon jól hangzik :)

Limara írta...

Tökéletes összhang!:))

lúdanyó írta...

Tökéletes akkor lett volna, ha a kenyeret is én sütöm :) Na, majd legközelebb!

napmátka írta...

Azt hiszem, már egy egész komoly csapat fog ácsorogni az ajtód előtt...:)

lúdanyó írta...

Hát, ha utána elmennek iskolába, akkor egye fene, akár két szendvicset is kaphatnak :)

Tündér írta...

Nagyon jó párosítás!Teli találat!Lazac és kapor, mindkettőt imádom!

lúdanyó írta...

Köszi, úgy látszik, sokan vagyunk igy :)

Vesta írta...

Ezt mintha nekem találtad volna ki !!!

lúdanyó írta...

Örülök, hogy eltaláltam :)