Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Vajban sült banán chilivel, nádcukorral

2009. április 19., vasárnap



Nagyon finom, nagyon gyors desszert. Azt hiszem a TV Paprikán láttam egy sorozatot a dél-afrikai konyháról, abban készítettek valami hasonlót.

Hozzávalók:
3 banán
3-4 ek nádcukor
chilipaprika
3 dkg vaj
1/2 dl rum
1/2 dl tejszin

(hárman ettük ezt a mennyiséget)

Elkészítés:
A banánokat 4 felé vágjuk (egyszer hosszában és egyszer keresztben). Összevágunk nagyon apróra egy-két kimagozott chilipaprikát (lehet szárítottat is használni, ha nincs friss és persze lehet bennehagyni magot is, ha valaki a nagyon csípőset szereti) és összekeverjük a cukorral.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, a banánokat beleforgatjuk a chilis cukorba és közepes lángon megsütjük mindkét oldalukat. Gyorsan sül, arra vigyázzunk, hogy a vaj ne égjen meg, a banán pedig ne olvadjon szét.
Kiszedjük egy tányérra a banánokat, beleöntjük a rumot a forró serpenyőbe - bátrabbak meg is gyújthatják, összeforraljuk, beleöntjük a tejszínt, azzal is összeforraljuk és kész is. A banánokra öntjük a mártást és megesszük. Finom lehet vaniliafagyival, azzal is ki fogom majd próbálni.
Más gyümölccsel is lehet próbálkozni, szerintem jó lehet almával, körtével, szilvával. A keményebb gyümölcsöt tovább kell sütni, mint a banánt.


sütés előtt

7 megjegyzés to Vajban sült banán chilivel, nádcukorral:

trinity írta...

Nagyon pikáns édesség-a férjem is imádja a csípős-édes páros!!
Pl. a kedvence a chilis csokifagyi:)Valószínű ez is bejön neki!!!

lúdanyó írta...

Óh, a chilis csokifagyi nekünk is a kedvencünk :)) Siófokon volt egy hely, ahol nagyon finomat lehetett kapni. Meg a forró csoki chilivel (a Csokoládé óta :))

napmátka írta...

Nagyon szeretem a sült banánt, chilivel pedig isteni lehet, kipróbálom már holnap, köszi!

lúdanyó írta...

Tudósíts majd, hogy ízlett-e ! Szerintem nagyon finom.

Ízlésszindróma írta...

Nagyon jól hangzik. Szeretem a csípőset, de édessel párosítva kicsit furi nekem, de a borsos pl. ízlett:)

lúdanyó írta...

Pedig a csípős és édes párosítása sok nép konyhájában szerepel :) Tegyél egy próbát!

napmátka írta...

A holnapból holnap lesz megint, de kipróbáljuk! S persze majd be is számolok róla.