Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Rumos meggy befőtt

2009. április 28., kedd
Egyelőre nem sikerült elfogadható képet készíteni a befőttről, de biztosan mindenki el tudja képzelni.

A világ legegyszerűbb befőttje, elrontani nagyon nehéz, bár nem lehetetlen :).
A leve felér a legfinomabb likőrökkel, maga a rumos meggy pedig mint tudjuk, rumos is, meggy is ....
A receptet F. Nagy Angéla A család szakácskönyve könyvében olvastam és készítem már hosszú évek óta.
Kicsi (3 dl) befőttes üvegeket teletöltünk megmosott, leszárazott meggyszemekkel. Nem kell kimagozni a meggyet! Üvegenként rászórunk 10 dkg kristálycukrot, leöntjük 1/2 dl rummal, rácsavarjuk a tetejét és kész. Mehet a kamrába. Pár hét alatt levet ereszt és már lehet is használni.

5 megjegyzés to Rumos meggy befőtt:

napmátka írta...

Mivel nagyon szeretem, és már vannak saját meggyfáink, idén talán nálunk is készül... tényleg egyszerű.

lúdanyó írta...

Ahogy olvastam, te is nagy konyakosmeggy rajongó vagy, persze keserűcsokival :) hát az ebből készült csokis öntet már majdnem olyan

napmátka írta...

Akkor feltétlen kipróbálom!

melinda írta...

mennyi ideig tárolható?télire is eláll? elöre is köszi a választ.

lúdanyó írta...

Sokáig. Ha jól le van zárva a teteje, akkor az alkohol konzerválja. Most bontjuk fel a tavaly nyárom eltett utolsó darabokat.