Kis segítségkérés
Segítséget szeretnék tőletek kérni: olyan sós és édes süteményeket, falatkákat kellene sütnöm egy tudományos esemény utáni fogadásra 40 fő részére, amik
- könnyen szállíthatók
- előre meg lehet sütni őket, nem csak frissen finomak, sőt
- nem annyira bonyolult elkészíteni őket
- nem kenődnek, hullanak szét darabjaikra
- ja, és csütörtökre kell kész lennem, tehát 1-2 hétig érlelendő sütemények nem jöhetnek szóba :)
és egyáltalán, mennyit süssek ennyi embernek?
Köszönöm!
- könnyen szállíthatók
- előre meg lehet sütni őket, nem csak frissen finomak, sőt
- nem annyira bonyolult elkészíteni őket
- nem kenődnek, hullanak szét darabjaikra
- ja, és csütörtökre kell kész lennem, tehát 1-2 hétig érlelendő sütemények nem jöhetnek szóba :)
és egyáltalán, mennyit süssek ennyi embernek?
Köszönöm!
Megjegyzések
http://kellegyrecept.blogspot.com/search/label/s%C3%B6rkorcsolya
Édesnek:
http://kellegyrecept.blogspot.com/2009/03/mazsolas-keksz.html
http://kellegyrecept.blogspot.com/2009/07/dios-linzer.html
gyorsan megvannak, nem csúsznak szét, viszont gyorsan fogynak :)
A mennyit csinálj érdekes kérdés, én azt mondanám, hogy amiről azt gondolod, hogy elég, akkor még egy kicsivel többet. :) Inkább vigyél haza egy pár szem sütit, mint hogy idő előtt elfogyjon.
http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/04/husveti-eteleink-3-sutemenyek.html
Nem krémes és isteni finom. Nagy előnye, hogy napokkal előtte el lehet készíteni, sőt, még jobb is, ha áll egy kicsit. Szerintem nagyon fogyna.
Mennyit?
HA sokfélét készítesz, akkor szerintem egy-egy tepsi, adag bőven elég mindegyikből. Úgysem eszik mindenki mindenből!
De még gondolkodom, hogy mit ajánlhatnék!:)
A szendvics nem jó megoldás?
Vagy a vajastésztába tölött virsli és hasonló nyalánkságok? Azok tartalmasak, két perc alatt készen vannak, és még remekül variálhatóak is!
http://egycsipet.blogspot.com/2009/10/mogyoros-mini-isler.html
http://egycsipet.blogspot.com/2009/10/321-linzer.html
Ezek mellett a mézeseket is el lehet előre készíteni, nincs fent receptem, de biztosan ismered a mézes krémest vagy a Zsuzsi szeletet - ezek szeletek, kis kockákra vághatók és mivel a tölteléktől puhul vissza a lap, nem csúszkálnak szét, viszont hátrány, hogy hűtést igényelnek. Ha kérsz receptet, felteszem/elküldöm neked.
Sósnak Limara csigasajtosát merem ajánlani, nyersen fagyasztható a tésztája, fogyasztás előtt frissen sütheted. http://limarapeksege.blogspot.com/2009/03/csigasajtos.html
Emellett Szepyke mellett még a vajas tésztákra is szavaznék - édes-sós töltelékkel el lehet készíteni és ha mirelitet veszel, akkor villámgyors.
A mennyiség attól is függ, hogy mennyire beülős a fogadás, jól akarnak-e lakni belőle, ott lesznek és tudományos eszmecserélnek még órákig, illetve 1 órán belül elmennek.
A férjem azt mondja (felszolgáló), hogy ha van rendes ebéd/vacsi, akkor ők fejenként 10-10 dekával számolnak, azaz esetedben 4 kg édes és 4 kg sós. Szerinte ha ott lesznek a fogadás előtt 2-3 órát, akkor meg fognak éhezni és akkor (vacsora nélkül) inkább 15-20 dkg-mal számolj fejenként/íz. Tehát úgy 6-8 kg édes és ugyanannyi sós.
Édesnek a mézes lapost falatnyi kockára vágva.
Sziszi
Én ezt a mákosat ajánlom sósnak, nagyon gyorsan kész van, rengeteg lesz belőle, egyfélének pont elég a dupla adagja.
http://piszke.blogspot.com/2009/08/makos-szezamos-sorkorcsolya.html
Édesnek pedig pl. a mini cupcakes tökéletes lehet, mondjuk alaptésztával és rá kétféle buttercream, vagy akár csak tejszínhab ízesítve, egy szem szőlővel, málnával, mazsolával, mogyoróval, dióval stb.. Ez is egy falat csak, "fingerfood".A papír miatt meg lehet előre sütni, nem szárad ki másnapig.
Egyik sincs fent még a blogomon, de gondolom ez neked ne okoz gondot.
http://thechefviki.blogspot.com/2009/04/vkfxxiv-tuzhely-es-sos-perec.html
Édesnek kekszek:
http://thechefviki.blogspot.com/2009/04/nagyon-csokis-segitsuti-zsuzsatol.html
http://thechefviki.blogspot.com/2009/03/csokis-tallerok.html
http://thechefviki.blogspot.com/2009/02/mogyorovajas-keksz.html
Szerintem:
Szepyke féle grissini:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/08/grissini.html
Tekercs kolbászosba:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/09/kolbaszos-tekercs.html
Zöldfűszeres kalács:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/06/zoldfuszeres-kalacs.html
Édesnek pedig valami kevertes kuglófosra gondoltam:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/05/dios-kuglof.html
Ezeket mind ettük már másnap is és mind finom puha maradt,ezért merem ajánlani.
Szendvicset rendelünk egy párat, de elég drágák, így inkább a házi sütésre gondoltunk.
Korlátozó tényező az, hogy nem autóval szállítjuk a kaját, hanem BKV-val :)
Dél körül lesz vége az előtte lévő eseménynek, így biztosan éhes lesz mindenki.
http://katakonyha.blogspot.com/2008/09/trs-keksz.html
Sós (előre süthetők, szállíthatók):
http://napmatka.blogspot.com/search/label/borkorcsolya
http://napmatka.blogspot.com/search/label/pog%C3%A1csa
http://napmatka.blogspot.com/2008/09/mindenki-sajtosa.html
Édes:
http://napmatka.blogspot.com/2009/03/citromkremes-linzer.html
http://napmatka.blogspot.com/2009/04/maktorta-tojas-nelkul-akar-husvetra-is.html
http://napmatka.blogspot.com/2009/03/csokoladetorta-tojas-nelkul.html
http://napmatka.blogspot.com/2009/04/mandulatorta-tojas-nelkul.html
Édesnek meg nagyon jó a muffin, jól szállítható, nem morzsálódik vagy akár a cookies. (én ezeket szoktam vinni) Mindkettőt nagyon egyszerű elkészíteni, a cookies napokig eláll (a muffin is, ha jó a tésztája)Ezeknek a receptjeivel Dunát lehetne rekeszteni, annyi van (persze nálam is van néhány :) ), szóval szerintem ez sem jelenthet problémát.
A mennyiség... hááát, orvosoknak szervezett rendezvényeken fejenként 5-6 pogi és ugyanennyi tisztességes méretű süti fogy (2-3 tányérnyi fejenként)(nagy tányér) De az orvosok tudvalevőleg éhenkórászok és szemérmetlenek, végig csak a kaját lesik, szóval ez a mennyiség nem biztos, hogy mérvadó lenne ott, ahová te készülsz! ;)
http://hungariancook.blogspot.com/2009/04/sos-kockak.html