Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Kis segítségkérés

2009. október 5., hétfő
Segítséget szeretnék tőletek kérni: olyan sós és édes süteményeket, falatkákat kellene sütnöm egy tudományos esemény utáni fogadásra 40 fő részére, amik

- könnyen szállíthatók
- előre meg lehet sütni őket, nem csak frissen finomak, sőt
- nem annyira bonyolult elkészíteni őket
- nem kenődnek, hullanak szét darabjaikra
- ja, és csütörtökre kell kész lennem, tehát 1-2 hétig érlelendő sütemények nem jöhetnek szóba :)

és egyáltalán, mennyit süssek ennyi embernek?

Köszönöm!

18 megjegyzés to Kis segítségkérés:

mandy tarragon írta...

Sósnak:
http://kellegyrecept.blogspot.com/search/label/s%C3%B6rkorcsolya
Édesnek:
http://kellegyrecept.blogspot.com/2009/03/mazsolas-keksz.html
http://kellegyrecept.blogspot.com/2009/07/dios-linzer.html

gyorsan megvannak, nem csúsznak szét, viszont gyorsan fogynak :)
A mennyit csinálj érdekes kérdés, én azt mondanám, hogy amiről azt gondolod, hogy elég, akkor még egy kicsivel többet. :) Inkább vigyél haza egy pár szem sütit, mint hogy idő előtt elfogyjon.

sedith írta...

Édesnek én ezt tutti ajánlanám, ezek közül is a Székely tortát:
http://edithreceptjei.blogspot.com/2009/04/husveti-eteleink-3-sutemenyek.html

Nem krémes és isteni finom. Nagy előnye, hogy napokkal előtte el lehet készíteni, sőt, még jobb is, ha áll egy kicsit. Szerintem nagyon fogyna.
Mennyit?
HA sokfélét készítesz, akkor szerintem egy-egy tepsi, adag bőven elég mindegyikből. Úgysem eszik mindenki mindenből!
De még gondolkodom, hogy mit ajánlhatnék!:)

szepyke írta...

MIndenképpen sütni akarsz?
A szendvics nem jó megoldás?
Vagy a vajastésztába tölött virsli és hasonló nyalánkságok? Azok tartalmasak, két perc alatt készen vannak, és még remekül variálhatóak is!

egycsipet írta...

A linzereknek jó, ha állnak, éppen múlt hét közepén készítettem én is a hétvégére.
http://egycsipet.blogspot.com/2009/10/mogyoros-mini-isler.html
http://egycsipet.blogspot.com/2009/10/321-linzer.html
Ezek mellett a mézeseket is el lehet előre készíteni, nincs fent receptem, de biztosan ismered a mézes krémest vagy a Zsuzsi szeletet - ezek szeletek, kis kockákra vághatók és mivel a tölteléktől puhul vissza a lap, nem csúszkálnak szét, viszont hátrány, hogy hűtést igényelnek. Ha kérsz receptet, felteszem/elküldöm neked.

Sósnak Limara csigasajtosát merem ajánlani, nyersen fagyasztható a tésztája, fogyasztás előtt frissen sütheted. http://limarapeksege.blogspot.com/2009/03/csigasajtos.html
Emellett Szepyke mellett még a vajas tésztákra is szavaznék - édes-sós töltelékkel el lehet készíteni és ha mirelitet veszel, akkor villámgyors.

A mennyiség attól is függ, hogy mennyire beülős a fogadás, jól akarnak-e lakni belőle, ott lesznek és tudományos eszmecserélnek még órákig, illetve 1 órán belül elmennek.
A férjem azt mondja (felszolgáló), hogy ha van rendes ebéd/vacsi, akkor ők fejenként 10-10 dekával számolnak, azaz esetedben 4 kg édes és 4 kg sós. Szerinte ha ott lesznek a fogadás előtt 2-3 órát, akkor meg fognak éhezni és akkor (vacsora nélkül) inkább 15-20 dkg-mal számolj fejenként/íz. Tehát úgy 6-8 kg édes és ugyanannyi sós.

Névtelen írta...

Én is a vajastésztát ajánlom: hasét sonkás, sajtos, gombás töltelékkel.
Édesnek a mézes lapost falatnyi kockára vágva.
Sziszi

Piszke írta...

Én úgy tapasztaltam, ennyi embernél nem kell automatikusan felszorozni a nagyjából egy főre kívánatos mennyiséget. Ha egy négy személyre adott receptből csinálsz 2-3szorosát, és 3-4 félét, akkor biztos hogy elég lesz.

Én ezt a mákosat ajánlom sósnak, nagyon gyorsan kész van, rengeteg lesz belőle, egyfélének pont elég a dupla adagja.

http://piszke.blogspot.com/2009/08/makos-szezamos-sorkorcsolya.html

Édesnek pedig pl. a mini cupcakes tökéletes lehet, mondjuk alaptésztával és rá kétféle buttercream, vagy akár csak tejszínhab ízesítve, egy szem szőlővel, málnával, mazsolával, mogyoróval, dióval stb.. Ez is egy falat csak, "fingerfood".A papír miatt meg lehet előre sütni, nem szárad ki másnapig.

Kiskukta írta...

Én péntekre készítek sütit rendezvényre, igaz nem én kell az összes embert jól lakassam, de én is most ezen agyalok, hogy mit készítsek. Arra jútottam, hogy vagy mézes krémest vagy kiskiflit (hókiflit) készítek. Inkább utóbira szavazok jelenleg, mert nem hűtős, készítenék szilvalekvárost és diótöltelékest is.
Egyik sincs fent még a blogomon, de gondolom ez neked ne okoz gondot.

Raindrop írta...

Sósnak mindenképp hajtoványt csinálnák. Egy féle tészta, és 3-4 féle töltelék. Kinyújtod, feltekered, megvagdalod és már sütheted is. Nem esik szét, jól csomagolható, szép, és finom.

Chef Viki írta...

Sósnak sósperec, mindenkire rá fog törni a nosztalgia :-)

http://thechefviki.blogspot.com/2009/04/vkfxxiv-tuzhely-es-sos-perec.html


Édesnek kekszek:
http://thechefviki.blogspot.com/2009/04/nagyon-csokis-segitsuti-zsuzsatol.html

http://thechefviki.blogspot.com/2009/03/csokis-tallerok.html

http://thechefviki.blogspot.com/2009/02/mogyorovajas-keksz.html

Andi írta...

Szia!
Szerintem:
Szepyke féle grissini:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/08/grissini.html

Tekercs kolbászosba:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/09/kolbaszos-tekercs.html
Zöldfűszeres kalács:

http://andi-cuki.blogspot.com/2009/06/zoldfuszeres-kalacs.html

Édesnek pedig valami kevertes kuglófosra gondoltam:
http://andi-cuki.blogspot.com/2009/05/dios-kuglof.html

Ezeket mind ettük már másnap is és mind finom puha maradt,ezért merem ajánlani.

lúdanyó írta...

Nagyon köszönöm a sok jó ötletet :) Most megyek, végignézem az ajánlatokat, aztán összeírom a listát a bevásárláshoz.
Szendvicset rendelünk egy párat, de elég drágák, így inkább a házi sütésre gondoltunk.
Korlátozó tényező az, hogy nem autóval szállítjuk a kaját, hanem BKV-val :)
Dél körül lesz vége az előtte lévő eseménynek, így biztosan éhes lesz mindenki.

Vesta írta...

Ugyanazt ajánlom, amit Piszke, egy ideje én is azt viszem mindenhova, másnap is tökéletesen friss marad!

KataKonyha írta...

Lúdanyó, ha elfogadsz még egy édes linket:

http://katakonyha.blogspot.com/2008/09/trs-keksz.html

napmátka írta...

Szia!
Sós (előre süthetők, szállíthatók):
http://napmatka.blogspot.com/search/label/borkorcsolya
http://napmatka.blogspot.com/search/label/pog%C3%A1csa
http://napmatka.blogspot.com/2008/09/mindenki-sajtosa.html
Édes:
http://napmatka.blogspot.com/2009/03/citromkremes-linzer.html
http://napmatka.blogspot.com/2009/04/maktorta-tojas-nelkul-akar-husvetra-is.html
http://napmatka.blogspot.com/2009/03/csokoladetorta-tojas-nelkul.html
http://napmatka.blogspot.com/2009/04/mandulatorta-tojas-nelkul.html

lúdanyó írta...

Köszönöm nektek is! Egy csomó receptnél rájöttem, hogy én ezt olvastam akkoriban amikor megjelent, tetszett is, de aztán el is felejtkeztem róla :)

Flat Cat írta...

Sósnak a sajtos, tepertős vagy krumplis pogácsa. Receptet nem írok, szerintem azt te úgyis tudod! :) Vagy van egy túrós változat, abból láttam egy receptet Ízbolygónál, amit nagyon dicsértek http://izbolygo.extra.hu/?p=644
Édesnek meg nagyon jó a muffin, jól szállítható, nem morzsálódik vagy akár a cookies. (én ezeket szoktam vinni) Mindkettőt nagyon egyszerű elkészíteni, a cookies napokig eláll (a muffin is, ha jó a tésztája)Ezeknek a receptjeivel Dunát lehetne rekeszteni, annyi van (persze nálam is van néhány :) ), szóval szerintem ez sem jelenthet problémát.
A mennyiség... hááát, orvosoknak szervezett rendezvényeken fejenként 5-6 pogi és ugyanennyi tisztességes méretű süti fogy (2-3 tányérnyi fejenként)(nagy tányér) De az orvosok tudvalevőleg éhenkórászok és szemérmetlenek, végig csak a kaját lesik, szóval ez a mennyiség nem biztos, hogy mérvadó lenne ott, ahová te készülsz! ;)

Wise Lady írta...

Sós kockák nálam. Azonnal is finom, nagyon látványos, sokfélét készíthetsz,atól függően, mivel szórod meg, nagyon finom, nem nehéz megcsinálni. Könnyű szállítani, mert az alakja miatt klasszul beleillik a dobozba.

http://hungariancook.blogspot.com/2009/04/sos-kockak.html

lúdanyó írta...

Köszönöm neketek is a segítséget :)