Grillezett tarja ketchupos hagymával
Maga a hús egyszerű grillezett tarja, a húst előzőleg bepácolom. Nálunk gyakran készül hagyományos pác a tarjához: összekeverek zúzott fokhagymát, borsot, mustárt, olajat. A páccal megkenem a hússzeleteket, légmentesen letakarva a hűtőben érlelem, sütés előtt időben kiveszem, hogy ne legyen nagyon hideg a hús.
Kerti sütögetéskor mindig készül nálunk ketchupos hagyma, ami a világ legegyszerűbb mártása és nagyon finom. A nevében benne van az összes hozzávaló: apróra vágott vöröshagyma és jó minőségű ketchup. Össze kell őket keverni és már kész is, az arányokra kell figyelni, egyik összetevő se domináljon.
Litvániában ettem ilyet egy tengerparti saslik árusnál, itthon kipróbáltuk és azóta nincs grillezés ketchupos hagyma nélkül.
Megjegyzések
Napmátka, nagyon finom lehet egyszerű sült krumplihoz is.
Szepyke, köszönöm, azért egyből a húst szúrtad ki :)
off: hüp-hüp..szomorú vagyok, hogy nem tetszik...Ugye még meglátogatsz azért???
Én is visszatérek lassan. Sajnos, lemaradtam a VKF-ről- otthon voltunk Magyarországon és nem volt internet hozzáférésem. Egyébként otthon kelenföldi vagyok,közel a Sas-hegyhez...