Sült padlizsán - VKF! XXVI. forduló
Az utolsó pillanatig kétséges volt, hogy tudok-e valamivel készülni erre a fordulóra. Nem a témával volt baj, hanem velem :)
De sikerült!! Éppen volt annyi időm, hogy megcsináljam és még itthon volt a fényképezőgép, hogy megörökítsem.
Ez a sült padlizsán igazi nyári étel, ha faszénen sütjük. Most a körülményekre való tekintettel be kellett érnem egy grillserpenyővel.
Előételként nevezem a versenyre, de megállja a helyét főételként is, csak jó sokat kell belőle sütni. Mivel nagyon finom, ezért nem lesz gond az eltüntetésével :)
Hozzávalók:
kicsi padlizsánok
petrezselyemzöld
fokhagyma
só, bors
olivaolaj
Elkészítés:
1. A padlizsánokat alaposan mossuk meg és hosszában vágjuk félbe.
2. Kb. 1 cm-ként éles késsel vágjuk be a húsát a héjáig hosszában és keresztben is. Választhatjuk az átlós megoldást is. Arra vigyázzunk, hogy a héját ne vágjuk át!
3. Forrósítunk fel egy grillserpenyőt vagy izzítsuk be a szabadtéri grillsütőt. Vágott felével lefelé tegyük rá a serpenyőre/rácsra és közepes/kis lángon kezdjük el sütni. Az a cél, hogy jól átsüljön, de ne égjen meg. Ez eltart pár percig.
4. Közben vágjuk apróra a petrezselyemzöldet, adjunk hozzá ízlés szerint fokhagymát (áttörve), sót, borsot és keverjük össze annyi olivaolajjal, hogy sűrű masszát kapjunk.
5. Ha úgy ítéljük meg, hogy átsült a padlizsán, fordítsuk meg, sózzuk meg a húsát, kenjük rá a kencét és süssük még pár percig, amíg meg nem érezzük a fantasztikus illatokat.
Én egy pohár hideg sört ittam volna hozzá, de éppen hideg volt odakint.
Megjegyzések
De azt elhiszem, hogy hamar el fog fogyni Nálatok!:)
De ez a változat igazán tetszik, ki fogom próbálni, ha végre beüzemeljük a kert grillt! :D
Napmátka, köszönöm! Nálunk sem olcsó még, de csak 2 kis darabot vettem, az úgy megfizethető volt.
De majd nemsokára beindul a padlizsánszezon, lehet tobzódni.
Flat Cat, el tudom képzelni, hogy mi mindent párosítasz a padlizsánhoz :)
De tényleg érdemes ezt is kipróbálni!
Milyen szép ez az étel, szinte érezni az illatát.
kukkants be hozzám, légyszi...
http://zamatesillat.blogspot.com/2009/07/egy-mosoly.html