Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Pálmacukor - segítség!!

2009. február 24., kedd
Vettem egy zacskó pálmacukrot a Matchben. Mentségemül az szolgál, hogy nagyon olcsó volt :)
Itthon lelkesen kerestem valamit róla az interneten - de minden receptben úgy szerepelt, hogy 1-2 evőkanál, kiskanál stb. pálmacukor. Tudja valaki, hogy mit kell ezzel csinálni, azon kívül, hogy kalapáccsal összetöröm vagy esetleg teába lógatom?
Köszönöm



6 megjegyzés to Pálmacukor - segítség!!:

Renata írta...

szia!
Hú, de szerencsés vagy!
Nem tudom, hogy Szegeden kapható lenne-e?
Szerintem össze kell törni, lehet, hogy azért volt olcsó, mert egyben árulták.
Mennyi volt egyébként?

Cukor helyett használatos, talán olvasztani érdemes és úgy használni.

lúdanyó írta...

Szia!
biztosan van Szegeden is match, én a cukrok között találtam és 270 ft volt.
Starfokkernek is ilyen van, a blogján ír is róla, mint azt az előbb megtudtam :) - csak valamiért nem tudott megjegyzést írni a posztomhoz. Úgyhogy továbbadom az információit: át kell tenni egy jól zárható dobozba, üvegbe és belereszelni az ételbe.
http://starfokker.blogspot.com/2008/06/vsrfia-merikbl.html
Lúdanyó

Mamma írta...

Szia, Lúdanyó!
A pálmacukrot erre termesztett pálmafák nedveiből nyerik, a cukor nem olyan édes, íze pedig - szerintem – egyedülálló, kissé karamellre emlékeztet. Teába, bármibe beteheted, csak szét kell verni, olyan kemény, de ez normális!:))
Ázsiai konyhában gyakran használják, a blogunkon találsz is pár felhasználást:
http://orientexpress.freeblog.hu/tags/C-p%C3%A1lmacukor/

Remélem, ez segített valamennyit!:))

lúdanyó írta...

Szia és köszönöm!
Sokat segített :) Ráadásul vettem kaffir lime levelet is az Ázsia boltban és ahogy látom, nálad is találok hozzá sok receptet.

Renata írta...

Szia!
A férjem felvilágosított, hogy 8 éve bezárt a szegedi Match. Látszik mennyire vagyok ismerős ilyesmi téren :)
Bioboltokban még eddig nem láttam...

starfokker írta...

kedves lúdanyó, írtam egy kis bejegyzést a pálmacukorról. ha van kedved, nézd meg:

http://starfokker.blogspot.com/2009/03/palmacukor.html