Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Spanyol szardíniás pirítós

2013. február 16., szombat
Follow my blog with Bloglovin



A magyar kevés halat eszik. Azt is főleg karácsonykor. Együnk többet. Tartsunk otthon több doboznyi olajos halat és készítsünk belőle mondjuk spanyol szardíniás pirítóst. Egyszerű, gyors, nagyon finom, tipikusan ami-a-kamrában-van étel.

Hozzávalók (2 személyre):
1 doboz szardínia (olajban)
1 csili paprika
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanálnyi aprított petrezselyem
1 citrom
olívaolaj
lehetőleg valamilyen finom, kovászos kenyér

Elkészítés:
1. a csilit magozzuk ki és vágjuk össze apróra
2. nyissuk ki a szardíniát
3. melegítsünk kevés olívaolajat egy serpenyőben, tegyük bele a csilit, egy fokhagymanyomón préseljük bele a fokhagymát
4. óvatosan emeljük ki a halat a dobozból és tegyük át a serpenyőbe
5. ne törjük össze a halat, ha nagyobbak, akkor vágjuk félbe-negyedbe
6. kis lángon melegítsük át a halat a csilis-fokhagymás olajban
7. ha a hal átmelegedett, reszeljünk hozzá citromhéjat, facsarjunk bele citromlevet és szórjuk meg a petrezselyemzölddel
8. közben készítsünk pár szelet pirítóst és halmozzuk a halat a pirítósra

recept innen: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1664635/spanish-sardines-on-toast


9 megjegyzés to Spanyol szardíniás pirítós:

Mézigörl írta...

Szuper, recept mentve! :-D

lúdanyó írta...

Köszi, nem fogod megbánni, ha kipróbálod :)

Icus írta...

Szuper kis recept. Én is viszem.

Jutka írta...

Hű, ez nagyon finom lehetett!

lúdanyó írta...

Köszi :)

Emil und die großen Schwestern írta...

ez nagyon fincsinek hangzik. imádom a szardíniát és mindenféle más halat. üdv, éva

lúdanyó írta...

Köszi, próbáld ki, nem bánod meg :)

sz.marika írta...

Most teszteltük! :-) "Pikkpakk" kész, és nagyon nem lehet megbánni. Köszönjük a receptet!

lúdanyó írta...

Örülök, hogy nektek is tetszett :)