Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Pink limonádé szelet - a harmadik Segítsütim

2012. szeptember 17., hétfő


Mottó: a süti segít - különösen, ha vannak elegen, akik sok pénzt fizetnek érte

Megint beindul a gépezet, gasztroblogger anyák sütnek valami finomat, a süteményekre licitálni lehet 3 napig és azé lesz a süti, aki a legtöbbet fizet érte. Ilyen egyszerű :)
Cél: Összegyűjteni 2,5 millió forintot a Tűzoltó utcai gyermekklinika alapítványa számára, akik egy ilyen speciális ágyat szeretnének vásárolni:
forrás: az alapítvány weboldala

Kedves barátaim, rokonaim, ismerőseim és üzletfeleim!
Segítsetek összegyűjteni ezt a 2,5 millió forintot: 30 féle süteményre lehet licitálni a Segítsüti oldalán, köztük az enyémre, ami a hangzatos Pink limonádé szelet névre hallgat.
Ez a sütemény akár Clouseau felügyelő kedvence is lehetne, biztosan nagy örömmel tüntetné el egyik pink szeletet a másik után.






Hozzávalók:
Tészta: 
50 gr kristálycukor
1 citrom reszelt héja
115 gr vaj
125 gr finomliszt
1 csipet só

Töltelék:
2 nagy tojás
120 gr kristálycukor
40 gr liszt
0,8 dl frissen facsart citromlé (1/3 cup)
kb. 150 gr málna

 Pink limonádé ehető és iható formában

Elkészítés:
1. A sütőt melegítsük elő  180 C fokra. Egy 20x20-as tepsit picit vajazzunk ki és béleljünk ki sütőpapírral ( a vaj azért kell, hogy ne csúszkáljon a papír).
2. Egy konyhai robotgépben keverjük össze a cukrot, reszelt citromhéjat és a sót.
3. Adjuk hozzá a vajat (kis kockákra vágva) és járassuk kicsit a gépet, aztán a lisztet is tegyük hozzá és keverjük morzsás állagúvá. Pár pillanat alatt kész van.
Kézzel is összemorzsolhatjuk, ilyenkor különösen figyeljünk arra, hogy minden hozzávaló (még a kezünk is) jó hideg legyen.
4. Nyomkodjuk bele a tésztát a tepsibe, próbáljunk meg kis peremet is készíteni (ami azért kell, hogy a tölteléket megtartsa).
5. Tegyük a sütőbe és süssük 15 percig (ennyi idő után a tészta elkezd összeállni, de még elég sápadt színe van). 15 perc után vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni, de a sütőt ne kapcsoljuk ki.
6. A málnát turmixoljuk össze és nyomkodjuk át egy kis lyukú szűrőn, hogy a magokat távol tartsuk. A málnának ebben a receptben inkább színező szerepe van (bár érződik majd a süteményen a málnaíz is). Szép sima málnapép lesz a végeredmény.
7. A tojásokat keverjük össze a cukorral (érdemes habverővel), majd adjuk hozzá a citromlevet, a lisztet, végül 3 evőkanál málnapépet. Lehet kicsit többet is, ha erősebb pink színt szeretnénk elérni.
8. A krémet öntsük rá a tésztára és süssük további 25-30 percig. Akkor jó, ha a krém már összeállt, de a teteje még nem barnult meg.
9. Hűtsük ki teljesen (legjobb hűtőben) és csak utána szeleteljük fel. Kivételesen tényleg vegyük ezt komolyan :).

Nagyon finom sütemény, savanykás is, édes is. Nekem hidegen ízlett a legjobban, az íze tényleg olyan mint a limonádéé, kis málnás beütéssel.

A receptet Smitten kitchen-nél találtam.