Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Sült csirkemell spárgával, sonkával

2012. május 20., vasárnap

Nagyon finom, gyors, szezonális. Zöld spárgából szoktam készíteni, mert azt nem kell hámozni. Meg kell hajlítani és eltörni, ahol törik, ott van vége a fás részének. A végekből lehet készíteni spárgalevet  leveshez.

Hozzávalók:
Csirkemell
Spárga (zöld)
Feketeerdei sonka
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
1. Sütőt 180 fokra előmelegíteni.
2. Tepsit olívaolajjal kikenni.
3. Spárgát megtisztítani ( a fás végét letörni, megmosni)
3. Csirkemellet felszeletelni vékony szeletekre, a tepsibe sorakoztatni egymás mellé.
4. A szeleteket borsozni.
5. 3-5 szál spárgát összefogni és betekerni a sonkával. A csomagokat rátenni a csirkemellekre.
6. Borsozni, olívaolajjal megcsöpögtetni a csomagok tetejét. Sózni nem kell, illetve nagyon óvatosan, mert a feketeerdei sonka nagyon sós.
7. Légkeveréssel 180 C fokon 15-20 perc alatt megsül. Akkor van kész, ha a spárga puha, kicsit pirult, a sonka megpirult, de még nem száraz. Ennyi idő alatt a csirkemell is átsül.

Ha van időnk, akkor csináljunk hozzá petrezselymes újkrumplit.
Házi majonézzel nagyon finom, igazi tavaszi étel

0 megjegyzés to Sült csirkemell spárgával, sonkával: