Sült töltött paprika



Következzen egy recept az archívumból. Nyáron készült az étel, arra biztosan emlékszem, hogy nagyon finom volt hidegen is, melegen is. Sajnos a pontos elkészítés és a hozzávalók listája kissé a homályba vész, de amikor majd megint készítek ilyet (és biztosan fogok), akkor így fogom csinálni:

Hozzávalók:
kápia paprika
maradék főtt kuszkusz
fekete olajbogyó
reszelt sajt (például cheddar), esetleg mozzarella
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
1. Ha nincs maradék főtt kuszkusz, akkor készítsünk egy adagot.
2. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra (légkeveréssel) vagy 200 C fokra (légkeverés nélkül).
3. A főtt kuszkuszt keverjük össze ízlés szerinti reszelt sajttal, sóval, borssal és az apróra vágott olajbogyóval. Keverjünk hozzá kevés olívaolajat is.
4. A paprikákat vágjuk hosszában félbe, szedjük ki a magházát és sorakoztassuk fel őket egy tepsiben,
5. A paprikák belsejébe is csepegtessünk olajat, töltsük meg őket és a tetejükre is locsoljunk kevés olajat.
6. Az előmelegített forró sütőben süssük addig, amíg a paprika meg nem puhul és a töltelék szép ropogós kérget nem kap.

Megjegyzések

"saját levében" üzenete…
Hm... Nyár...Már csak egy kis tavasz is jó lenne...
Ilyesmit én is szoktam csinálni, kukoricadarával!
Bianka üzenete…
Hű valami mesésen guszta

Népszerű bejegyzések