Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Nálunk a curry - VKF!XXXVI. forduló

2010. augusztus 1., vasárnap



Az aktuális Vigyázz!Kész!Főzz! játékban Sedith olyan ételeket vár, amelyek más népek konyhájából kerültek a mi asztalunkra. Ez a curry többszörösen is teljesíti a feltételeket, Indiából indult világjáró útjára, aztán elidőzött kicsit Angliában, végül hozzánk került Magyarországra. Útközben kicsit átalakult, ezt-azt elhagyott magából - már az anyja sem ismerne rá.

Egyszerű és finom, a gyerekeim nagy kedvence.

Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell filé, kockára vágva
2 nagy fej vöröshagyma
2-3 savanykás alma
1 marék mazsola
curry (por)
joghurt (opcionális)
só, bors
chili (ez is opcionális)
olaj

Elkészítés:
1. A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megpároljuk. Ha már puha, levesszük a tűzről, jó sok curry-t szórunk rá és elkeverjük (mint ha pörköltet készítenénk).
2. Hozzáadjuk a húskockákat, átforgatjuk és visszatesszük a tűzre. Megsózzuk, borsozzuk(most jöhet a chili is) és fedő alatt a saját levében puhítjuk.
3. Ha már félpuha, hozzászórjuk a mazsolát, ilyenkor önthetünk hozzá kevés vizet is, ha elfőtte a levét.
4. Ha puha a hús, hozzákeverjük az apró kockákra vágott almát és azt is megpuhítjuk (1-2 perc).
5. Ha kevés a leve, akkor keverhetünk hozzá joghurtot (kókusztejet), esetleg kevés vizet, ilyenkor forraljuk jól össze.

Rizzsel szoktuk enni, de lehet hozzá sütni valamilyen indiai kenyeret is.