5 film - 5 jelenet

Sajtkukac Niki igencsak kedvemre való labdát gurított nekem: szedjek össze 5, számomra vicces/szomorú/megható/gagyi/stb. filmes jelenetet. Mivel szerencsére szabad kezet kaptam, maradok a humornál, jól jön most, hogy vége van a szünetnek. Kiválasztottam én is azokat a filmeket, amiket akárhányszor meg tudok nézni és úgy tudok rajtuk nevetni, mintha először látnám őket.

Első választottam a Repülő cirkusz sorozat a Monty Pythontól. Úgy látom, hogy vagyunk itt egy páran Monty Python rajongók :) Nagyon sokszor láttam a sorozatot, időről időre megnézünk egy-egy részt, a gyerekeim kívülről idézik a kedvenc jeleneteket (angolul! nyelvtanulásra is kitűnő :))
Szerencsére az egyik kedvencemről a youtube-on találtam videót is, ez a Sajtboltos jelenet. Szerintem zseniális!




Nagyon szeretem Almodovar filmjeit, elképesztő figuráit, tőle is ajánlok egyet:
Az aszonyok a teljes idegösszeomlás szélén
-t. A sok közül az egyik kedvenc rész - aminek még gasztronómiai vonatkozása is van :), amikor a főszereplő megeteti a vendégeit azzal a gazpachóval, amibe altatót kevert, mert öngyilkos akart lenni. Van különben a filmben egy elképesztően csúnya fiatal nő, akinek olyan a feje, mint egy életre kelt Picasso festmény :)

Nem csak a humora miatt szeretem a Sörgyári Capriccio-t, belőle azt a részt választottam, amikor Pepin bácsi megérkezik. Aki még nem látta, annak kötelező darab :)



Az Amelie csodálatos életét is láttam már több tucatszor, szeretem a történetét, a figuráit, a színeit, szóval mindent. Azt a részt ajánlom most belőle, amikor Amelie hiába várja Ninot a kávéházban és elképzeli, hogy milyen kalandok késleltetik az érkezését. Videót csak spanyolul találtam eddig erről a részről, de még keresgélek.

A végére egy mostani magyar kedvenc, Az oroszlán ugrani készül. Ez egy 1969-es film, DVD-n lehet kapni és a Filmmúzeum is levetíti néha. Bujtor István a főszereplője, ő a magyar James Bond :) Bájos, humoros, magyar(os) kémtörténet, ráadásul csupa nagy, régi szinész játszik benne, még a kis szerepekben is. A zenéjét az Illés együttes szerezte, kedvcsinálónak itt egy részlet a filmből:



A labdát tovább gurítom "Saját levében"-nek, Puszedlinek, Raindropnak és Tündérnek. Meg mindenkinek, akinek kedve van ehhez a játékhoz.

Megjegyzések

Vesta üzenete…
Jókat választottál! A szünetben meg akartam még nézni Almodovartól a Megtört öleléseket,de már nem fért be :(
Te láttad már?
Nem láttam még Az oroszlán ugrani készült sem, a videón Dubrovnikban zenél az Illés?
Flat Cat üzenete…
Hogy is feledkezhettem meg Almodovarról? A másik nagy kedvenc rendezőm, de az ő filmjei valahogy évek óta nem kerültek ismétlésre nálunk. Pedig imádom, és majdnem mind meg is van DVD-n... Az asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén pedig hatalmas film! :)
Szuper a lista, mindegyik darabját nagyon szeretem én is! :)
lúdanyó üzenete…
A Megtört öleléseket még nem láttam, de be van tervezve.
Igen, Dubrovnik, a film ott játszódik :)
trinity üzenete…
Jó kis játék ez, kiderül, miket nem láttam még, de szerencsére azért nem teljesen ismeretlen minden...Jókat választottál!!!
Sajtkukac üzenete…
Jó kis lista :-)
Almodovar nálunk is nagy kedvenc, és a Megtört ölelések is remek film!!!
Puszedli üzenete…
Jó látni ki milyen filmeket szeret. :) Köszönöm a labdát!

Népszerű bejegyzések