Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Sült krumpli

2009. október 21., szerda


A világ legegyszerűbb sült krumplija. Kell hozzá egy nagy méretű tepsi és egy sütő.

Hozzávalók:
1. 1-1,5 kg kicsi vagy közepes méretű krumpli (nagyjából egyformák legyenek)
2. kb. 1/4 dl olaj
3. só

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
2. Az egész krumplikat héjastól alaposan megmossuk.
3. Egy nagy gáztepsibe beleöntjük az olajat és szétkenjük az alján. Annyi olaj kell, hogy mindenhol legyen a tepsi alján, de ne álljon vastagon.
4. Egyenletesen sót szórunk az olajra - ez se álljon vastagon. Lehet ilyenkor köménymagot is szórni az olajra.
5. A krumplikat hosszában ketté vágjuk és a vágott felükkel lefelé, szorosan egymás mellé belerakjuk őket a tepsibe.
6. Süssük őket 20-30 percig (légkeveréssel), a sütési idő a krumplik méretétől függ. Akkor jó, ha a vágott felük megpirult és a belsejük puha. A vizes héj sülés közben szinte teljesen elválik a krumplitól.
7. Köretnek is nagyon finom, de nagyon jó valamilyen mártogatóssal is. Nálunk juhtúrós, tehéntúrós, tejfölös keverék készült hozzá, sóval, borssal, sok lilahagymával, petrezselyemmel.


14 megjegyzés to Sült krumpli:

Wise Lady írta...

finom

wattacukor írta...

Húúú! Ez nagyon jól hangzik!!!

Garffyka írta...

Hümm, így még nem sütöttem, de nagyon ígéretesnek hangzik :)

szepyke írta...

Így kérném, ahogy a tányéron van.
Köszönöm!
Jah, csomagolná, mert elvitelre lesz!
Köszönöm!:))))

lúdanyó írta...

Érdemes kipróbálni, tényleg nagyon finom :)

Szepyke, mártással vagy anélkül?

szepyke írta...

Mártással, bár van benne valami piros, de majd kipiszkálom!:DDDD

lúdanyó írta...

A piros az a lilahagyma :) Azt sem? :))

szepyke írta...

Jah, az lilahagyma, akkor pláne azzal kérem!:)))))

KataKonyha írta...

Mindig találsz valami újat:)

Vesta írta...

Flekkent akarok sütni a hétvégén, jó, hogy eszembe juttattad ezt a krumplit,tökéletes köret lesz! Rég sütöttem ilyet, de szoktam tenni egy-egy darabka rozmaringot is a krumpli vágott felületére,azzal fordítom le.

lúdanyó írta...

Kata, nincs új a nap alatt :)

Vesta, a rozmaring nagyon jó ötlet, legközelebb kipróbálom azzal!

napmátka írta...

De jó!! A mártogatós is nagyon tetszik hozzá:)

Névtelen írta...

Szia,
Ne csináld ezt a családommal!!!! A szilvalekváros buktád után (jelzem kb. 2 naponta sütöm...és rászoktattam a környezetemben lévő asszonypajtásokat is) ez az új módi nálunk. van úgy hogy husival, van úgy csak magában majonézzel. Jó változatosan élünk, mi? Na, persze Limara jól beváltja nekünk is klasszul bevált és hagy' ne soroljam a többi kollegínád receptjét. Ezer hála és köszönet Nektek, hogy megkönnyítitek a hétköznapi feleségek, anyák munkáját.
Puszi(lva) üdv Gyöngyösről!
Panni

lúdanyó írta...

Kedves Panni!
De jól esett :)) Olyan jó olvasni ilyen visszajelzéseket:) Ugye, hogy milyen jó ez a krumpli! További jó sütés-főzést kívánok!