Szarvasi mascarpone - üröm az örömben

Amint megláttam Cserke Limoncellos mascarpone-s rizstortáját, tudtam, hogy elvesztem, ezt nekem is meg kell csinálni. Kekszalap nélkül, csak úgy pohárkrémnek terveztem el.
A krém tényleg nagyon finom lett, csak ajánlani tudom mindenkinek.
Az, hogy végül is elkészült, a lányom önfeláldozásának köszönhető, aki hajlandó volt elszaladni vasárnap délben mascarponet keresni ahelyett a Szarvasi mascarpone helyett, amit pénteken vettem meg jó előre, gondos háziasszonyként. És ami ehetetlenül keserű volt az október közepi lejárati idő ellenenére.
Nem írtam volna meg ezt a bejegyzést, ha ez lett volna az első ilyen eset. De nem, ez már a harmadik volt a szarvasiak mascarpone készítményével. Már elővigyázatos vagyok az első eset óta és mindig megkóstolom a dobozban a sajtot. Régebben összekevertem minden hozzávalót, aztán megkóstoltam, hogy kell-e még ízesíteni valamivel. Legalább a limoncello nem veszett kárba :)
A lányom különben elhozta az utolsó, méregdrágán árult olasz mascarponet, ami olyan volt, amilyennek lennie kell.
----------------------------------------
1. Fejlemény
Felhívott egy hölgy a mobiltelefonomon a Szarvasi Mozarella Kft-től, hogy megkapták az emailemet, kis türelmet kért, mert az az illető, aki foglalkozik a reklamációkkal, éppen kint van terepen. Már ez így igen érdekesen hangzott, aztán arra kért, hogy ha 1-2 héten belül nem válaszol nekem a terepen lévő illetékes, akkor hívjam fel a hölgyet telefonon és akkor majd ő emlékezteti az illetékest a feladatára :)
Igen mulatságosnak és abszurdnak találtam ezt a helyzetet, kíváncsian várom, hogy mit fognak lépni.
Ha én lennék a helyükben, nem így kezelném a reklamáló vevőket, ezt azért majd elmondom nekik a végén.

Megjegyzések

Moha üzenete…
Lúdanyó jó hogy ezt beírtad, én is kétszer jártam így a Szarvasival,azóta soha többet nem veszek. Epe keserű volt,ehetetlen, és még bőven jó volt a lejárati idő szerint. Vajon mit tehetnek bele?????
lúdanyó üzenete…
Szóval nem csak én jártam így? Akkor éreztem már ilyen keserű ízt, amikor beleittam megromlott tartós tejbe.
Többet én sem veszek szarvasit, az biztos. Azon gondolkodtam, hogy írok nekik is azért egy reklamáló levelet.
Bombadil Toma üzenete…
a lidlben érdemes venni "milbona" mascarponét. fele annyiba kerül mint a szarvasi, és jó minőségű... :)
phzs üzenete…
Én már tavaly ilyenkor megfogadtam, hogy nem veszek többet szarvasi mascarponét. Ha jól meggondolom, olyan rossz volt, hogy azóta semmilyen mascarponés ételt nem főztem.
Kata üzenete…
Az egyik szemem sír, mert közel lakok Szarvashoz és lokálpatrióta vagyok. Én még nem jártam így, de szerintem megérne egy levelet, hátha rájönnek, mit csinálnak rosszul (vagy hátha küldenek neked másikat, állítólag történt már reklamáció esetén valahol ilyen...)

Én a múltkor egy nem túl olcsó sütőpapírt akartam megreklamálni, azután kiderült, hogy a gyártó már valószínűleg nem is létezik:(
lúdanyó üzenete…
Küldtem nekik egy emailt most este, ráírtam a dobozon lévő információkat, majd beszámolok róla, hogy válaszoltak-e. Én is sajnálom, mert ha tehetem, akkor vásárlásnál igyekszem a hazait választani.
Mirelle üzenete…
Lidlben vagy az Aldiban kell venni. A Lidlben kapható még a tetejében olasz is.
Flat Cat üzenete…
Cserke limoncellosa nálam is be van tervezve! :)
Én Aldis mascarponet használok, finom, olcsó(bb), nem savanykás és főleg nem keserű! Szerintem mindenben veri a Szarvasit, bár tudom, nem hazai termék.
Limara üzenete…
Szerintem is a Lidl-s a legjobb. Én most a szarvasi ricottával jártam meg sajnos, ráadásul vendégek előtt égtem be vele:((
Millie üzenete…
A szarvasi jelző sajna nálunk is fosztóképzővé vált. SOHA nem veszek, itt hálistennek kapható a Cserpes féle (übertuti), a Lidl-s és az Aldis is :-D
A Cserke receptjét kipróbáltam, nálunk is nagy sikere volt!
trinity üzenete…
Milli-hez és a többiekhez kapcsolódva:
gyorsan, átugorva a boltba: Lidl vagy Aldi: még sosem volt romlott egyik sem...No és sokkal olcsóbb!!

Ha időm van, a csúcsszuper: Cserpes-kapuvári- kis maszek tejüzem, Bp-en több üzlete van, sajtokat és gyümölcsjoghurtjukat javaslom kipróbálni, csodásak! Persze a tej és a többi terméke is!!!
Bombadil Toma üzenete…
ha lehet, én is mindig hazai terméket választok, az sem érdekel ha drágább, ha jobb, vagy ha ugyanolyan jó mint a külföldi, de a minőségben nem vagyok hajlandó a kompromisszumra. a szarvasi, sajnos az olaszos ételek kapcsán manapság a gagyi szinonimája. szarvasiban a mascarpone, ricotta, mozzarella, egyránt a legalja ami a minőséget illeti, ellenben árban a legdrágább többnyire:(
lúdanyó üzenete…
Végül is visszavittem a boltba a mascarponet, visszafizették az árát és elnézést kértek. Azt mondták, hogy ilyen még nem fordult elő náluk, mármint hogy senki nem panaszkodott még szarvasi termékekre.
Írtam emailt is a cégnek, arra még nem válaszoltak.
Cserke üzenete…
Kíváncsi vagyok, kapsz-e választ.

És csatlakozom, én is a Lidlben szoktam venni, nagyon jó.

De azért csak jó lett a vége, örülök, hogy ízlett:)
Névtelen üzenete…
az ilyen tényleg nagy méreg tud lenni.
milyen jó, hogy a lányod ilyen önfelálfozó volt;-)
Névtelen üzenete…
Szia Lúdanyó! Sajnálattal olvastam hogyan jártál a szarvasi Mozzarella mascarpone sajtjával. Én Szarvason lakom, igenis bíztatni szeretnélek, hogy írjátok meg panaszaitokat, mert ha csak itt olvassuk, soha sem fogják megtudni, mit gyártanak. (Én csak zárójelben jegyzem meg, hogy nem szoktam vásárolni a szarvasit, inkább -egy jó ideje- itthon készítem el. Kiváncsi lennék a "panaszlevél" reakciójára.
Viki
lúdanyó üzenete…
Viki, köszönöm, hogy írtál. Van már egy fejlemény, feljebb olvashatod a kibővített bejegyzésben.
Névtelen üzenete…
A Szarvai a legjobb alapanyagokból előállított termék, aki nem tudja milyennek kell lennie a mascarpone ízének hát elég buta ember! a többi gyár terméke sz*rt-se ér, tele van mesterséges anyagokkal!
Judit üzenete…
Persze romlott ételt senki sem akar venni - de számomra van ebben valami biztató: Ami meg tud romlani, az "élő" étel, pont ezért megjötta kedvem szarvasit venni. Meg fogom ott kóstolni, s ha rossz , pénzt vissza! Akkor kezdtem beleborzongani, amikor a kinn felejtett tej nyáron! két nap alatt nem savanyodott meg. Mit érhet akkor...pót food.!
Ágnes üzenete…
Lúdanyó esete óta eltelt 1-2 év, én most vettem keserű szarvasi mascarponét (sajnos a blokkot nem tettem el, úgyhogy 900Ft-om bánja). Szóval a helyzet azóta sem változott.
lúdanyó üzenete…
Sajnálom, hogy te is így jártál. Én azóta nem veszek Szarvasi mascarponét, pedig amúgy én is igyekszem lehetőleg hazai terméket választani.
Unknown üzenete…
Sziasztok. Én most a coop mascarponejával jártam meg.Kettő dobozzal vettem, de ehetetlenül keserű mindkettő,pedig a lejárati ideje 2018.11.02.
s.ági üzenete…
Sziasztok! Nekem ma a Lidl mascarponeja volt iszonyu keserű. Viszont én ettem belőle egy jó teáskanállal. Lesz bajom tőle ?
lúdanyó üzenete…
Szia, szerintem nem lesz tőle semmi bajod. Nekem sem lett annak idején :)

Népszerű bejegyzések